Шольц відкинув обмеження на страйки

9

Канцлер Олаф Шольц у середу відхилив заклик до Німеччини ввести правила, що обмежують найважливіші об’єкти інфраструктури, такі як залізничний транспорт, від страйків, незважаючи на невдоволення громадськості у зв’язку з низкою страйків.

Шольц відкинув обмеження на страйки: відповідаючи в парламенті на запитання, чи розглядатиме він можливість введення нових правил. Шольц сказав: «На мій погляд, ні».

«Право на страйк записано у конституції… і це демократичне право, за яке боролися профспілки та робітники»– сказав соціал-демократ.

Шольц відкинув обмеження на страйки

Канцлер також заявив, що Німеччина “ймовірно, є країною з найменшою кількістю страйків у Європі”.

В останні місяці в Німеччині по черзі відбуваються страйки в різних галузях – від громадського транспорту до догляду за дітьми та металургії – на тлі загострення суперечок про зарплату та умови праці в умовах високої інфляції.

Лише цього тижня сотні тисяч мандрівників та пасажирів опинилися у скрутному становищі через страйки машиністів поїздів та бортпровідників авіакомпанії Lufthansa. У четвер співробітники служб безпеки в кількох аеропортах, включаючи Берлін, вийдуть на вулицю, що змусить авіакомпанії скасувати десятки рейсів, що вилітають.

Ральф Бейзель, керуючий директор Асоціації аеропортів Німеччини (ADV), заявив, що постійним страйкам в аеропортах та на транспорті необхідно покласти край.

«Аеропорти не є стороною колективних переговорів у цій суперечці, але в черговий раз стають місцем конфлікту інтересів»– сказав Бейзель. «У Німеччині ми майже щодня стикаємося з оголошеннями про страйки на шкоду мобільності та економіці. Цьому необхідно покласти край».

Міністр економіки та віце-канцлер Роберт Хабек висловив невдоволення частотою страйків.

Минулого тижня він заявив: «Я досяг межі мого особистого розуміння», додавши, що «тепер справді має бути рішення».

Читайте також:  52 мільйони людей покликані проголосувати на соціальних виборах

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я