Бундестаг ухвалив рішення щодо впровадження цифрових правил

12

Є високі штрафи. У п’ятницю Бундестаг ухвалив рішення щодо впровадження Закону ЄС про цифрові послуги (DSA) у Німеччині. Новий закон також визначає рівень штрафів за порушення DSA.

DSA вже деякий час подавало заявки на найбільші онлайн-сервіси. У лютому це коло значно розширилося.

Крім великих корпорацій, таких як Google, Facebook і Amazon, дрібніші компанії тепер повинні вживати активніших заходів проти розпалювання ненависті, дезінформації та контрафактної продукції і, наприклад, «негайно» видаляти відповідний контент.

DSA вимагає від країн-членів ЄС створити національні координаційні органи для забезпечення дотримання нових правил. Федеральний уряд тепер виконав цю вимогу Законом про цифрові послуги.

Бундестаг ухвалив рішення щодо впровадження цифрових правил: особлива відповідальність за захист дітей та молоді

Відповідно до закону, відповідальна Федеральна мережна агенція в Німеччині має тісно співпрацювати з наглядовими органами Брюсселя та інших країн-членів ЄС.

Крім того, особливі обов’язки будуть покладені, серед іншого, на Федеральний центр із захисту дітей та молоді та Федерального уповноваженого із захисту даних.

У відповідних державах-членах ЄС координатори цифрових послуг також мають отримувати скарги від користувачів та мати доступ до даних з онлайн-платформ та онлайн-пошукових систем.

Бундестаг ухвалив рішення щодо впровадження цифрових правил. Фото: picjumbo.com/pexels.com

Крім обов’язків, закон також регламентує штрафи та пені за порушення DSA. Бундестаг заявив, що Німеччина повною мірою скористається свободою дій ЄС. Це означає, що за порушення оператори платформ можуть бути оштрафовані на суму до 6% їх річного обороту.

Заступник голови парламентської групи СДПН говорив про важливий крок: дезінформація та коментарі ненависті на таких платформах, як Tiktok та Instagram, «у багатьох випадках перетворилися на реальну небезпеку для нашої демократії та будь-якого конструктивного дискурсу», пояснив Детлеф Мюллер.

Завдяки цьому закону користувачі отримають “варіанти захисту, на які вони мають право і в офлайн-режимі”, – заявив інформаційному агентству AFP голова цифрового комітету Тобіас Башерле (“Зелені”).

Читайте також:  США радять Ізраїлю відкласти наземний наступ

Ненависть і дезінформацію неможливо повністю видалити з Інтернету, «але із Законом про цифрові послуги ми робимо важливий крок, щоб підготувати ґрунт для цього контенту з розумними стандартами та чіткими правилами».

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я