План Трампу по Україні

15

Чи припинять США найближчим часом постачання зброї в Україну? Дональд Трамп, очевидно, хоче вдатися до цього радикального кроку, якщо переможе на виборах у США.

План Трампа щодо України: У той час як війна в Україні не припиняється, колишній президент США Дональд Трамп зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для переговорів у своєму маєтку у Мар-аль-Лаго (Флорида). В ефірі угорського телебачення Орбан розповів, як республіканець має намір виконати свою передвиборчу обіцянку закінчити війну в Україні «за 24 години» – його план, ймовірно, спричинить тривогу західних союзників.

План Трампу по Україні

Зрештою, Орбан заявив, що Трамп «не витратить жодної копійки» на Україну після своєї можливої ​​перемоги на виборах 5 листопада над чинним президентом Джо Байденом, повідомляє ARD. Це відразу ж зустріло розуміння з боку найвпливовішої людини Угорщини.

«У нього дуже чітке бачення, з яким важко не погодитись. Він каже наступне: Насамперед, він не витратить жодної копійки на війну між Україною та Росією»– сказав Орбан. Трамп поки не відповів на запит AFP про бесіду з правителем Угорщини.

Наслідки загрозливих дій Трампа, очевидно, вже зрозумілі для Орбану. Війна «закінчиться, бо очевидно, що Україна не може стояти на ногах», – сказав він.

“Якщо американці не дадуть грошей, то одні європейці не зможуть фінансувати цю війну”.

Тоді «війна закінчиться» – іншими словами Україна буде переможена. Однак правий популістський правитель Угорщини, який досі не приховував своєї проросійської позиції, не надав жодних додаткових подробиць про «досить докладні плани Трампа, як закінчити цю війну». Орбан навіть бачить у скандальному колишньому президенті США миротворця, пояснив він на платформі X.

Європа досі реагувала на погрози Трампа на адресу країн НАТО з нерозумінням

Досі не було жодної європейської реакції на останні відомості про український порядок денний Трампа. Однак цілком імовірно, що вона зустрінеться з великим нерозумінням. Зрештою, погрози Трампа на передвиборчих мітингах вже викликали чимало струсів повітря в Європі.

Читайте також:  Фонд ООН потребує пожертвувань

Один приклад: коли на початку року Трамп заявив, що хоче дати Путіну свободу дій щодо країн НАТО, які не виконують вимог про виділення 2% ВВП на оборонні витрати, реакція була негайною.

У середині лютого Німеччина, Франція та Польща демонстративно об'єднали свої сили, повідомляє ARD.

Україна отримує вигоду від постачання американської зброї з початку війни

«Будь-яка релятивізація гарантій допомоги НАТО безвідповідальна та небезпечна. І виключно на користь Росії»– заявив Шольц у відповідь на загрозу Трампа. Для прем'єр-міністра Польщі слова Дональда Трампа стали «крижаним душем».

В Україні остання заява Трампа про відключення грошової маси країни, найімовірніше, викличе сильне занепокоєння, якщо не відвертий жах. Адже, за даними WDR, лише з початку війни та до початку серпня 2023 року США поставили атакованій країні «військової техніки та боєприпасів на суму понад 40 мільярдів євро, включаючи танки, ракети та артилерійські снаряди».

Зеленський оголосив про припинення російського наступу на сході України

Якщо Трамп припинить цю допомогу, самооборона України справді стане набагато складнішою, якщо не неможливою. Але й це ще не все: розбіжності всередині світлофорної коаліції щодо того, чи має Німеччина відправляти крилаті ракети Taurus своєму обложеному сусідові, також, ймовірно, змусять Володимира Зеленського впітніти.

Не секрет, що український президент палко сподівається на перемогу на виборах Джо Байдена, який неодноразово демонстрував свою солідарність з Україною. Навіть якщо, за інформацією ZDF, Зеленський останнім часом висловлював оптимізм щодо ситуації на фронті.

Російський наступ на сході країни було зупинено. Наразі ситуація «набагато краща, ніж останні три місяці», сказав він в інтерв'ю французькій телекомпанії BFMTV. Проте ситуація все ще залишається серйозною «через брак артилерійських боєприпасів, повітряної блокади, російської зброї далекого радіусу дії та високої густини російських безпілотників».

Читайте також:  Меркель отримує баварський орден "За заслуги

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я