255 прохачів притулку переселено на півдорозі механізму ЄС

17

Половина європейського механізму, покликаного полегшити тягар середземноморських країн щодо роботи з прохачами притулку, Німеччина та інші держави досі прийняли лише 255 прохачів захисту. 212 із них приїхали до Німеччини лише за останні місяці. За даними Комісії ЄС, загалом 13 країн запропонували прийняти понад 8 000 осіб, які шукають захисту, у рамках механізму солідарності, ухваленого у червні.

22 червня країни-члени ЄС домовилися про механізм солідарності для підтримки Греції, Кіпру, Італії, Мальти та Іспанії у вирішенні проблем осіб, які шукають притулку. Вони можуть або приймати осіб, які шукають захисту, з країн Середземномор’я, або допомагати їм, наприклад, грошима або допомогами у натуральній формі. Ухвалення осіб, які шукають захисту, вважається кращим варіантом. Участь у програмі є добровільною та відкрито для країн, що не входять до ЄС, таких як Норвегія та Швейцарія. Спочатку механізм створюється однією рік.

Проте реалізація йде повільно. Тому уряд у Римі кілька разів скаржився, що Італії недостатньо допомагають. Проте Італія – це країна, яка досі мала незначну вигоду з цього механізму. На сьогоднішній день з Італії вивезено 207 осіб – 5 із Люксембургу, 38 із Франції та 164 з Німеччини. Нещодавно Німеччина прийняла ще 48 прохачів захисту із Кіпру. Вони повинні пройти звичайну процедуру надання притулку у Федеративній Республіці.

Після зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС наприкінці листопада було наголошено на зобов’язанні докласти більше зусиль для реалізації механізму солідарності. Комісія ЄС заявляє, що готуються нові переселення, зокрема з інших країн, крім Італії та Кіпру.

.

Читайте також:  Дванадцять мільйонів дитячих шлюбів нарахував Юнісеф

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я