Топ-9 кухонних аксесуарів: це вам точно потрібно

61
кухонний посуд

Кухонні аксесуари не бувають зайвими. Практично все, що купується для використання тут, дійсно застосовується за призначенням. Перелічити все, що варто мати під рукою, важко. А коли ви потрапляєте на aurora.ua і хочете, наприклад, купити столовий посуд, то просто очі розбігаються. Щоб ви не розгубились і взяли саме те, що потрібно, пропонуємо топ-9 корисних аксесуарів, які варто мати на сучасній кухні для зручності та розширення можливостей в приготуванні різних страв.

№1: Пергамент для випічки

Це те, чого просто не буває багато, він потрібен постійно і активно використовується. Тому краще мати запас. Варіанти застосування:

  • підстелити на деко при випіканні печива, кексів та інших десертів;
  • загортання бутербродів в дорогу чи на роботу;
  • пакування сиру, ковбаси та деяких овочів для зберігання у холодильнику – вони будуть «дихати», тому і зберігатимуться краще.

Рекомендуємо брати силіконізований пергамент, він має універсальне використання. А, наприклад, при випіканні його не потрібно змащувати – ваші вироби не пристають.

№2: Йоржик для пляшок з поролоном

Це та річ, яку просто необхідно мати на кухні, але яка зазвичай відсутня. Пляшки, термоси, вази та інші різні ємності з вузькою горловиною, куди не влазить рука, мити таким йоржиком – одне задоволення. Купуйте одразу декілька штук, точно не пожалкуєте.

№3: Набір бамбукових шпажок

Такі аксесуари насправді дуже корисні, і використання у них багатогранне. Перш за все, на них можна готувати імпровізовані шашлики безпосередньо в духовці. Це дійсно виходить дуже смачно та корисно, без підпалених шматків.

Але це не єдиний спосіб застосування. Наприклад, шпажками можна перевіряти готовність випічки. Проткніть нею по центру пиріг: якщо паличка виходить суха, без шматків тіста, то все готово. Інший варіант застосування – розкатування тонкого тіста однакової товщини. Покладіть по боках нього шпажки, це обмежить глибину натиску. А ще такі шпажки часто використовують для різних поробок.

Читайте також:  Найпопулярніші ТікТокери у світі. ТОП-10 зірок нового покоління

№4: Набір ложок для сипучих продуктів

Згадайте, коли потрібно набрати крупу чи цукор, наприклад, з мішка або великого пакета, постійно доводиться шукати, чим це зробити. Ложки-совки – ідеальний варіант. Вони мають зручну форму, тому виключено розсипання.

№5: Дерев’яна складна таця

Це практично і естетично. На ній можна подавати сніданок в ліжко або ж організувати собі прийом їжі, зручно вмостившись в кріслі або на дивані. За рахунок складної конструкції її неважко зберігати – місця вона не займатиме дуже багато.

№6: Органайзер з дозатором для мийного засобу

Це ще один аксесуар, який допоможе зробити кухню естетичнішою. Погодьтесь, така організація простору виглядає краще, ніж пляшки з мийним засобом на раковині. В органайзер можна покласти губки та інші необхідні речі.

№7: Сушарка для посуду

Якщо використовуєте пластикову, то періодично її варто міняти. Це необхідно робити з міркувань безпеки, адже на таких виробах з часом утворюються мікроподряпини, в яких може накопичуватись бруд. Відмити його доволі складно. Оскільки пластикові підставки недорогі, то просто потрібно собі взяти за правило періодично міняти такий аксесуар.

пара на кухні

№8: Тримач для паперових рушників

Практично кожна господиня використовує на кухні паперові рушники – це дуже практично. Але для того, щоб їх ще і зручно розмістити, потрібно придбати спеціальний тримач. Він недорогий, утримує рушник, попереджаючи його падіння. Відмотати необхідну довжину паперу також вдасться без проблем.

№9: Кулінарний термометр

Дуже практична річ, яка відкриває нові горизонти в приготуванні. Перш за все це стосується десертів. Наприклад, для білкового крему або зефіру потрібно зварити сироп певної температури. Виміряти її іншим способом практично неможливо. Те ж саме стосується процесу приготування твердого сиру з заквасками та йогуртів – теж дуже важливий температурний режим.

Читайте також:  Як захистити авто від спеки

Кулінарний термометр робить заміри до +300 ⁰С, тому ви точно не припуститесь помилки в процесі реалізації чергового кулінарного шедевра. Це дійсно дуже практичний та необхідний аксесуар, який ще і коштує зараз недорого.

Придбати кухонні аксесуари – це чудова ідея зробити свою кухню ще більш гармонійною. Навіть якщо вони невеликі і, на перший погляд, дуже прості, це точно додасть зручності у приготуванні різних страв та зможе навіть настрій підвищити.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я