82 тисячі мобілізованих росіян уже в Україні

28
82 тисячі мобілізованих росіян

82 тисячі мобілізованих росіян уже в Україні. Про це повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Згідно з його доповіддю, ще 218 тисяч призовників проходять навчання у казармах.

82 тисячі мобілізованих росіян в Україні

Виступаючи перед президентом Росії Володимиром Путіним, Шойгу прозвітував про виконане доручення мобілізувати 300 тисяч осіб.

Він уточнив, що подальших заходів щодо мобілізації не планується. Проте Путін не підписав відповідний указ.

Раніше видання «Медіазону» писало, що загальна кількість мобілізованих може сягати майже 492 тисяч осіб. Про це свідчить кількість укладених шлюбів після 21 вересня, коли російський президент оголосив про мобілізацію.

82 тисячі мобілізованих росіян уже в Україні.  Фото: Dmitriy Kandinskiy/shutterstock.com

Справа в тому, що законодавство Росії припускає, що чоловік, який отримав повістку, може одружитися відразу, не чекаючи місяця. Цією можливістю скористалися 492 тисячі чоловіків.

Відомо, що мобілізованих відправили до Бахмута та через Дніпро для зміцнення Херсона.

Зокрема, губернатор Східно-Луганської області Сергій Хайдай заявляв, що в середньому призовники не проживають «довше двох тижнів», оскільки вони надходять до зон військових дій без будь-якої підготовки.

Чи допомогла мобілізація зупинити контрнаступ

Мобілізація в Росії розпочалася наприкінці вересня після того, як Україна здобула низку перемог на північному заході під Харковом. Небажання вирушати на війну спонукало деяких росіян протестувати, а інших тікати із країни.

Проте, кілька чоловіків вирушили у військкомати. Пізніше в мережі з’явилися відео з розповідями про жахливі умови утримання, відсутність військової підготовки, продовольства та ліків. Більше того, мобілізовані мали самостійно купувати екіпірування.

Наразі десятки призовників загинули після того, як російське командування відправило їх на лінію фронту без підготовки.

Тим не менш, існують ознаки, що сигналізують про уповільнення контрнаступу українських військ на східному та південному напрямку. Наприклад, Хайдай зазначив, що «просування українських військ йде не так швидко, як нам хотілося б».

Читайте також:  «Укрпошта» відкрила відділення у Херсонській області

Почасти це з тим, що Росія відновила резерви. З іншого боку, міністр оборони України Олексій Рєзніков пояснив, що уповільнення контрнаступу пов’язане з осінніми дощами.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я