Україна наполегливо намагається протистояти росіянам

13

Якщо останні повідомлення про просування українських військ підтвердяться, це стане найбільшим успіхом України у боротьбі з російськими військами за останні кілька місяців.

Україна наполегливо намагається протистояти росіянам

Тяжкий удар для путінських збройних сил!

За даними української армії, їй вдалося відтіснити російські війська на східний берег Дніпра, що контролюється Росією, на півдні України на кілька кілометрів. Початкові оцінки варіювалися “від трьох до восьми кілометрів” залежно від характеру та географії берега, заявила в неділю в ефірі українського телебачення прес-секретар армії Наталія Гуменюк.

Крім того, вона залишила відкритим питання про те, чи вдалося Україні відновити повний контроль над цим районом Херсонської області та чи відступили російські війська. «Противник продовжує артилерійський обстріл правого берега», – пояснила Гуменюк. Україна оцінює чисельність російських солдатів у цьому районі у «кілька десятків тисяч». «У нас ще багато роботи», – підкреслив прес-секретар.

Найбільший успіх України за останні місяці

Широка річка Дніпро вже рік є лінією фронту між українськими та російськими військами на півдні України. Зокрема західний берег річки утримується Україною, а протилежний берег контролюється Росією. Українські солдати неодноразово намагалися переправитися річкою, щоб відтіснити московські війська.

В останні дні українські військові повідомляли про запеклі бої та «успішний прорив» на Дніпрі. Росія, у свою чергу, заявила, що під час боїв завдала Україні великих втрат. Інформаційна агенція AFP не має змоги незалежно перевірити інформацію, надану протиборчими сторонами.

Відомий проросійський військовий канал «Романів світло», зважаючи на все, підтверджує цю інформацію, повідомляючи в Telegram: «Противник просунувся на захід і в ліс на південному заході. Просування супротивника стало можливим завдяки «перегрупуванню без бою».

Якщо останні повідомлення про просування українських військ підтвердяться, це стане найбільшим успіхом України у боротьбі з російськими військами за останні кілька місяців. Контрнаступ, розпочатий Києвом у червні, досі був повільним і спочатку спричинив лише захоплення кількох сіл на півдні та сході країни.

Читайте також:  Бербок на сході України – вперше з початку війни

Захоплення глибоких позицій на східному березі Дніпра могло б дозволити провести більш масштабний наступ на півдні. Однак у важкодоступній болотистій місцевості потрібно більше солдатів і танків.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я