Представники iGeneration найбільше орієнтовані на відкриття власного бізнесу

46

Молоді люди продовжують розвивати свої знання у сфері фінансової грамотності, освоюючи навчальну програму “Фінансові навички” для учнів 12 класів, яку центр безперервної професійної освіти Digitālo prasmju centrs реалізує спільно з лідером ринку небанківського кредитування AО 4finance.

Мета курсу – дати молодим людям дуже практичні знання та навички, які допоможуть їм у майбутньому грамотно та відповідно до своїх цілей використовувати запропоновані на ринку фінансові послуги. У 2022/2023 навчальному році курс навчання пройшли понад 150 учнів із п’яти середніх шкіл Латвії. Як зазначають автори курсу, молодь iGeneration або цифрове покоління демонструє прагнення до створення власного бізнесу, а не до найманої роботи за зарплату. Навчальний курс “Фінансові навички” триватиме і наступного навчального року.

Навчальну програму “Фінансові навички” було розпочато на початку 2022/2023 навчального року, і протягом року лекції навчального курсу тривалістю 18 академічних годин проводились у п’яти школах Латвії. Курс опановували учні Ризької класичної гімназії, Сігулдської міської середньої школи, Мур’янської спортивної гімназії, Імантської середньої школи та об’єднаної групи середніх шкіл Юрмали. Загалом цього навчального року курс пройшли понад 150 молодих людей. Під керівництвом кваліфікованих викладачів учні освоювали методи планування особистих фінансів, практичні аспекти кредитування, можливості заощаджень та інвестицій, особливості податкової політики, а також кібербезпеку, захист даних та методи зниження фінансових ризиків.

“Навчальний курс “Фінансові навички” – це не тільки можливість для молодих людей освоїти якісний теоретичний матеріал про найважливіші аспекти фінансової грамотності, а й застосувати свої знання на практиці в ході практичної роботи, а також поставити питання, що їх цікавлять, у дискусії з фахівцями фінансової сфери Дуже тішить той факт, що представники покоління iGeneration орієнтовані саме на створення власного бізнесу та задають дуже продумані та специфічні питання, пов’язані з бізнес-процесами – від ідеї до реалізації, наприклад, молодих людей дуже цікавили особливості податкової політики держави та можливі податкові пільги. молодих підприємців, основи управління бізнесом, можливості залучення інвесторів тощо», – каже регіональний керівник 4finance Гвідо Ендлерс, який також є одним із викладачів курсу.

Читайте також:  Типові помилки водіїв після ДТП: інструкція, як діяти правильно

Автори курсу відзначають, що повсякденне життя представників покоління iGeneration, яких також називають цифровими громадянами, тісно пов’язане з технологіями, тому вони краще за інших розуміють значення дигіталізації та роботизації як інструментів розвитку бізнесу. Їхні життєві уявлення, в основі яких лежать високі аналітичні навички, майстерність володіння сучасними технологіями, заповзятливість та неабияка креативність, значно прискорить процес впровадження новітніх технологій у бізнес. Можна з упевненістю сказати, що вихід iGeneration на ринок праці означатиме для країни всеосяжний технологічний переворот, який торкнеться всіх сфер діяльності.

Про навчальну програму “Фінансові навички”

“Фінансові навички” – це програма навчання за інтересами, яку АТ 4finance реалізує у співпраці з освітнім центром Digitālo prasmju centrs. Програма реалізується з жовтня 2022 року, і її метою є формування у учнів 12-х класів середніх шкіл Латвії уявлення про сутність грошових інструментів та методи їх застосування. У рамках програми кваліфіковані викладачі Digitālo prasmju centrs та експерти в галузі фінансів знайомлять учнів із основними принципами планування особистого бюджету, технологіями пошуку та аналізу фінансової інформації, особливостями функціонування сучасного фінансового ринку, а також можливостями вигідних заощаджень та інвестицій. Програма навчання спрямована на те, щоб молоді люди набули практичних навичок прийняття фінансових рішень, і працевлаштувавшись, мали не лише достатні знання про економічні процеси, а й технічні навички для застосування знань у реальному житті.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я