Яєчня в грінці, ледачі вареники та ще 4 рецепти сніданку, які вам точно сподобаються!

153

Якщо вам набридли традиційні каша, бутерброд або яєчня на сніданок, пропонуємо вам надати звичним стравам нове звучання, вірніше, смак та зовнішній вигляд. Вам точно сподобається!

Солоні сирники із зеленню

Солоні сирники точно здивують вас смаком. Усі складові страви прості та доступні.

Інгредієнти:

  • сир – 500 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • манна крупа – 2 ст.л.,
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.,
  • сіль – 1 ч.л.,
  • кріп – 30 г,
  • петрушка – 30 г,
  • олія для смаження.

Приготування:

У мисці збийте яйця віночком до появи піни. Вилийте яйця у сир. Додайте в суміш борошно, сіль та манну крупу, перемішайте до однорідності. Зелень помийте, подрібніть і вмішайте в тісто.

Сформуйте сирники та обваляйте їх у борошні. На сковороді розігрійте олію та обсмажте сирники з двох сторін до золотистої скоринки.

Скрембл із шинкою

Класика ранкової трапези у багатьох сім’ях – яєчня. Але при цьому можна урізноманітнити ранній прийом їжі і приготувати швидку та просту страву з яєць — скрембл, або, як ще називають цю страву, балаканею.

Інгредієнти:

  • яйця – 3-5 шт.,
  • шинка – 50 г,
  • молоко – 1/3 склянки,
  • спеції, сіль, зелень – за смаком.

Приготування:

Для приготування необхідно попередньо подрібнити шинку у вигляді кубиків. Яйця збити за допомогою віночка з молоком, зеленню, спеціями.

Вилийте суміш на розігріту сковороду. Готуйте на повільному вогні, помішуючи силіконовою лопаткою.

Залежно від кількості учасників ранкової трапези обсяг інгредієнтів, що використовуються, може змінюватися.

Ліниві вареники

Молочні продукти, за умови відсутності індивідуальної непереносимості, стануть чудовою основою для корисного та поживного сніданку.

Інгредієнти:

  • сир – 180 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 5-6 ст.л.,
  • цукор – за смаком,
  • ванілін – за смаком.
Читайте також:  Бюджетно та дуже смачно: куряча печінка у вершках

Приготування:

Збийте віночком яйце з цукром та ваніліном. Додайте|добавляйте| сир, перемішайте. В отриману суміш додайте|добавляйте| муку|борошно|. Закип’ятіть воду, додавши до неї щіпку солі. Готове тісто розділіть на рівні частини. Сформуйте з них ковбаски, розріжте на невеликі однакові шматочки. Відправте ліниві вареники в киплячу воду на кілька хвилин. Подавайте з варенням або ягодами, а також сметаною або вершковим маслом.

Лаваш із начинкою

Для смачного сніданку можна використовувати продукти, які зазвичай знайдуться в будь-якому холодильнику, або зробити заготовки напередодні ввечері.

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 1 лист,
  • сир – 50 г,
  • грудка куряча – 50-100 г,
  • помідор – 1 шт.,
  • зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

Попередньо зварену курячу грудку дрібно поріжте. Подрібніть помідор та зелень. Сир натріть на тертці. На аркуш лаваша потрібно викласти все шарами і загорнути. Обсмажте лаваш із начинкою на рифленій сковороді 2-3 хвилини з обох боків. Як наповнення можна використовувати також болгарський перець, цибулю, м’ясо, паштет, ковбасу та інші продукти.

Яєчня в грінку

Звична нам яєчня набуває нового смаку, якщо її приготувати за французьким рецептом. Разом із обсмаженим хлібом вона стає більше схожою на бутерброд.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.,
  • хліб – 2 скибочки,
  • сіль за смаком,
  • олія для смаження.

Приготування:

Виріжте м’якоть із скибочок хліба в довільній формі (для коханої людини можна заморочитися і вирізати серце).

Розтопіть олію на сковороді, обсмажте хліб із двох боків. Розбийте яйця у виїмку у хлібі. Посолити і смажте до готовності.

Домашня гранола

Прекрасна здорова та смачна альтернатива покупним мюслі та пластівцям.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 150 г,
  • горіхи – 100 г,
  • сухофрукти – 50 г,
  • мед – 50 г,
  • сік лимона – ½ ч.л.
Читайте також:  Скільки лимонів потрібно з'їсти, щоб покрити денну норму вітаміну С?

Приготування:

Горіхи та сухофрукти подрібніть. Мед змішайте із лимонним соком. З’єднайте вівсяні пластівці, подрібнені сухофрукти та горіхи. Залийте їх медом і добре перемішайте.

Викладіть отриману масу на застелений пергаментом лист і рівномірно розподіліть. Випікайте 30 хвилин|мінути| при температурі 150 градусів, помішуючи кожні 5-7 хвилин|мінути|. Остудіть і перекладіть у банку із щільною кришкою. Домашня гранола вас допоможе, коли на приготування сніданку часу зовсім немає.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я