На дачних грядках встигли перші огірочки? Саме час малосолити їх, приготувавши пряну, хрумку закуску. Зробити це можна в пакеті, в каструлі, використовувати різні маринади. А за цими швидкими рецептами огірочки завжди виходять вдалими.
Малосольні огірки у каструлі
Для цього варіанта відмінно підходять маленькі, молоді огірки, вони швидко просочуються маринадом і виходять хрусткими та пікантними. Щоправда, такий спосіб забирає більше часу.
Ретельно промийте овочі, зріжте кінчики та залиште у воді на дві-три години. У цей час закип’ятіть воду, додайте до неї цукор та сіль. На дно каструлі викладіть мите листя смородини та хрону, кріп, очищені зубчики часнику, а зверху щільно покладете огірки. Тепер влийте в каструлю розсіл. Можна додати лавровий лист та перець горошком. Покладіть зверху тарілку та накрийте пресом, залиште на добу.
Огірочки у пакеті
Якщо збираєтеся на природу, цей рецепт підійде: овочі можна взяти з собою прямо в пакеті. Та й готуються вони швидко. На дно пакета викладіть часник, улюблені трави, хрін, листя смородини, потім огірки, розрізані на кілька частин, засипте сіллю та чорним перцем свіжомеленим. Зав’яжіть пакет і добре потрясіть. Залиште огірочки на кілька годин.
Огірки в олії
Цей незвичайний рецепт сподобається всім, і такі огірочки чудово підійдуть для салатів.
- 1 кг огірків;
- 2 головки часнику;
- 1 столова ложка солі;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 чайна ложка яблучного оцту;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 пучок кропу.
Помиті та порізані огірочки складіть у пакет, засипте сіль, цукор, оцет та оливкову олію. Відправте туди натертий часник і дрібно нарізаний кріп. Зав’яжіть пакет і дайте огіркам настоятися дві-три години у холодильнику.