Ширше рота, готуємо бутерброд! 6 рецептів, які можуть замінити повноцінну вечерю

364

Всупереч поширеній думці про те, що бутерброд – це не дуже корисна їжа, дієтологи та шанувальники здорового харчування так не вважають. Все залежить від якості хліба та начинки. Якщо використовувати цільнозерновий хліб, а як додаток вибрати не ковбасу, а корисні продукти, то вийде цілком дієтична страва. Пропонуємо до вашої уваги бутерброди з не зовсім звичними інгредієнтами, які можуть повністю замінити повноцінний обід.

Зі смаженим нутом

Швидше і простіше взяти консервований нут. Але смачніше залити сухий нут теплою водою, залишити його на всю ніч і вже після цього смажити.

Інгредієнти:

  • Хліб – 4 скибочки
  • Авокадо – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст.
  • Петрушка – 3 гілочки
  • Часник – 2 зубчики
  • Нут – 100 г
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Молота паприка – 0.5 ч.л.
  • Гострий червоний перець – 1 щіпка

Приготування:

Подрібніть у блендері авокадо, петрушку, часник та лимонний сік. Обсмажте підготовлений нут до золотистості близько 10-15 хвилин|мінути|, помішуючи. Додайте паприку, гострий перець, соєвий соус і смажте ще кілька хвилин. На шматочки хліба викладіть авокадо, зверху нут, прикрасьте проростками.

З грибами та сиром рікотта

Якщо ви ніколи раніше не пробували бутерброди з грибами – саме час виправити цей недогляд. Вони виходять дуже ситні та смачні, а готуються легко та швидко.

Інгредієнти:

  • Хліб – 2 скибочки
  • Печериці – 150 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • мелений чорний перець – 1 щіпка
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Рікотта – 80 г

Приготування:

Підсмажте хліб до хрусткої скоринки і викладіть зверху рикотту. Наріжте печериці та обсмажте на середньому вогні до випаровування вологи. Додайте тиск часник і спеції, перемішайте і прогрійте ще хвилину. Викладіть гриби на бутерброди.

Читайте також:  Набридли як гарнір відварена картопля, гречка чи рис? Пропонуємо небанальні варіанти

З авокадо та яйцем пашот

Авокадо у поєднанні з яйцем – це практично ідеальний сніданок. А якщо це поєднати з хрустким хлібом, то він буде ще й найсмачнішим!

Інгредієнти:

  • Хліб – 1 скибочка
  • Авокадо – 1/2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст.
  • Зелень – 4-5 гілочок
  • Сіль, приправи – за смаком
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст.

Приготування:

Подрібніть у блендері авокадо із зеленню, лимонним соком та додайте спеції за смаком. Підсушіть хліб на сухій сковороді. Тим часом приготуйте яйце пашот. Обережно розбийте яйце в чашку. Закип’ятіть воду, зменште вогонь до мінімального та влийте оцет. Перемішайте воду з оцтом так, щоб закрутити вирву, і акуратно вилийте туди яйце. Чашку тримайте ближче до води. Варіть 3-3,5 хвилини, дістаньте шумівкою і викладіть на паперову серветку, щоб стекла вода. Намажте на хліб масу з авокадо, перекладіть яйце на бутерброд, посипте спеціями та прикрасьте блюдо зеленню.

З тунцем та сиром

Крупно зернистий сир чудово поєднується з подрібненим тунцем і оливками в бутербродах.

Інгредієнти:

  • Хліб – 4 скибочки
  • Тунець (у власному соку) – 1 банка
  • Сир – 60 г
  • Петрушка – 1 гілочка
  • Оливки – 4 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Обсмажте хліб на сковороді-грилі або просто погрійте в тостері. Змішайте в мисці тунець (попередньо злив рідину) і сир. Викладіть їх на хліб, посоліть, поперчіть і прикрасьте петрушкою та нарізаними оливками.

З рікоттою та бананом

А це для любителів солодкого. За бажанням можете полити ці бутерброди карамеллю або шоколадним соусом!

Інгредієнти:

  • Білий хліб – 2 скибочки
  • Молоко – 3 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Банан – 1 шт.
  • Рікотта – 80 г
  • Вершкове масло – 20 г
Читайте також:  Глікемічний індекс соусів - майонезу, сметани, кетчупу та гірчиці

Приготування:

Розчиніть цукор у теплому молоці та вимочіть у ньому шматочки хліба. Обсмажте їх на вершковому маслі до рум’яності. Поступово розподіліть по поверхні хліба рикотту. Зверху викладіть кружальця бананів і подавайте солодкі бутерброди ще теплими.

З оселедцем під шубою

Класичні страви ніколи не виходять із моди — смачний оселедець під шубою можна приготувати навіть на чорному хлібі. У рецепті немає майонезу, тому такі бутерброди точно сподобаються прихильникам здорового харчування.

Інгредієнти:

  • Філе малосольного оселедця – 1-2 шт.
  • Буряк (відварений) – 1 шт.
  • Червона цибуля – 1/2 шт.
  • Чорний хліб – 4 шматочки
  • Рослинна олія – ​​50 мл
  • Сіль, мелений перець та коріандр – за смаком
  • Кріп – 2-3 гілочки

Приготування:

Шматочки хліба змастіть ароматною олією. Буряк натріть на тертці, філе оселедця наріжте. Викладіть на хліб натертий буряк і посипте приправами, трохи посоліть. Викладіть зверху шматочки оселедця і нарізану кільцями цибулю. Для особливого смаку можна покласти також нарізану кружальцями редис. Прикрасити гілочками кропу.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я