Традиційна грецька страва кучерікас – це баклажани, запечені з сиром, сиром та зеленню.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3-4 шт.
- Сир – 100-150 г.
- Сир твердий – 100 г.
- Яйце (варене) – 1 шт.
- Кріп, петрушка – пучок.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Баклажани помити і розрізати вздовж навпіл. У такому вигляді відварити їх у киплячій підсоленій воді 10 хвилин. Тим часом сир натерти на великій тертці, варене яйце дрібно нарізати, часник та зелень порубати. Чайною ложкою прибрати м’якоть з гарячого баклажану так, щоб вийшли «човники». М’якуш дрібно порубати. Ту частину, що дуже багато кісточок, можна прибрати. У мисці поєднати підготовлені інгредієнти, сир і м’якоть баклажану. Все добре перемішати та посолити за смаком. Начинити баклажани сирною масою і поставити запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.