Японський бісквіт, який ще називають “бавовняним”, готується із простих продуктів. Але на виході ви отримаєте неймовірно повітряний і ніжний десерт, що просто тане в роті і з’їдає до останньої крихти.
Інгредієнти:
- 115 г борошна
- 115 г вершкового масла
- 115 г молока
- 115 г цукру
- 7 яєць
- ваніль (за смаком)
Спосіб приготування:
Відокремте білки від жовтків, просійте борошно. Додайте в каструлю м’яке вершкове масло|мастило| і влийте молоко. Підігрійте на маленькому вогні, постійно помішуючи. До кипіння доводити не можна.
Змішайте отриману суміш олії та молока з просіяним борошном. Введіть один за одним жовтки. Додайте ванільний цукор.
Збийте міксером у піну білки, поступово вводячи цукор. Акуратно змішайте білки з|із| приготовленою масою.
Випікайте у вистеленій пергаментом 20-сантиметровій формі протягом години за температури 150 градусів. Обов’язково додайте в піддон гарячу воду, щоб була водяна баня і не відкривайте дверцята в перші 20 хвилин. Охолодіть бісквіт на ґратах.