Холодною зимою домашня випічка особливо тішить. Ситний пиріг може чудово замінити другу страву. З приготуванням цих пирогів справиться навіть зовсім недосвідчений кухар. Почнемо?
Капустяний пиріг на кефірі
Найшвидший, а також один із найсмачніших пирогів із мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Капуста – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Борошно – 200 г
- Кефір – 150 мл
- Сода – 0.5 ч.л.
Приготування:
Для тесту: додати кефір соду і залишити на кілька хвилин. Додати|добавляти| яйце і розмішати. Поступово ввести борошно, що просіює. Тісто має бути схожим на густу сметану.
Для начинки: цибулю дрібно нарізати, капусту – нашаткувати. На олії обсмажити цибулю і капусту з додаванням солі та перцю.
Форму для випікання змастити олією. Половину тіста вилити у форму. Зверху покласти начинку. Другу половину тіста вилити на начинку. Запікати пиріг у розігрітій духовці при 180 градусах – 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
Курник: неймовірно ситний
Курник – це відмінний пиріг, який включає багато складових. Завдяки своєму складу він дуже ситний.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 350-400 г
- Сир – 150 г
- Сметана – 150 г
- Вершкове масло – 150 г
- цибуля – 4 шт.
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
У муку|борошно| всипати розпушувач і сіль|соль|, перемішати, вбити яйце, перемішати, влити сметану, потім покласти 100 г розм’якшеного вершкового масла|мастила|. Замісити м’яке тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
Куряче філе дрібно нарізати і перемішати з|із| цибулею, обсмаженою на вершковому маслі (50 г), поперчити. Сир натерти.
Розкачати тісто формою для пирога, викласти начинку, посипати тертим сиром, защипнути краї і запекти пиріг у розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин.
Кіш Лорен: французький відкритий пиріг
Французький відкритий пиріг киш – одна з небагатьох страв, яка однаково смачна і в холодному вигляді, і в гарячому. Його можна їсти під час сніданку і в обід, і на вечерю, а також захопити з собою на перекус.
складові
Для тесту:
- Борошно – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Вода – 3 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Брокколі – 400 г
- Куряче філе – 400 г
- Цибуля – 100 г
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Рослинна олія (для смаження) – 2 ст.л.
Заливка для начинки:
- Вершки 30% – 200 мл
- Сир – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Мускатний горіх – 2 г
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Кунжут – 1 ч.л.
Нерозтоплене вершкове масло|мастило| порубати на шматочки і змішати з|із| яйцем до однорідної консистенції. Додати воду, борошно та сіль. Замісити тісто, покласти в целофан і прибрати в холодильник на півгодини.
Приготувати начинку: зварити філе куряче, нарізати на невеликі шматочки. Нарізати цибулю та броколі. Обсмажити на сковороді цибулю. Додати курку та броколі. Смажити разом під кришкою на середньому вогні 10 хвилин.
Приготувати заливку: яйця збити, додати тертий сир, потім вершки і мускатний горіх.
Форму для випікання застелити пекарським папером. Тісто дістати з холодильника, розкачати качалкою і розподілити формою, включаючи бортики. Викласти на тісто начинку, а потім заливання. Краї паперу обрізати. Зверху посипати кунжутом. Випікати 40-50 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.
Експрес-пиріг на сковороді за 15 хвилин
Ці найніжніші та найсмачніші коржики з сиром готуються практично миттєво – 10-15 хвилин, і смачна страва у вас на столі.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Молоко – 2 склянки
- Сіль – ½ ч. л.
- Борошно – 2-2,5 склянки (тісто має легко виливатися на сковорідку тонким шаром)
- Сир – 200 г
- Вершкове масло
Приготування:
Немає жодних секретів щодо приготування, потрібно просто дістати продукти з холодильника і все змішати. Тісто дуже зручне – воно просто виливається на сковорідку. Порада: до тіста можна додати трохи невеликого сиру. З цієї кількості тесту виходить 4-6 коржів (тісто краще наливати тонше). Обсмажувати коржики потрібно на середньому вогні.
Пиріг з яйцями та зеленою цибулею
Дуже швидко, дуже ситно, дуже смачно! У принципі, це все, що треба знати про цей пиріг.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- борошно – 7 ст.л.
- сода – 1/3 ч.л.
- сметана – 200 г
- майонез – 1 ст.л.
- сіль за смаком
- рослинна олія – 1 ст.л.
- кунжут – 1 ст.л.
Для начинки:
- варені яйця – 6 шт.
- великий пучок зеленої цибулі
- сіль
Приготування:
Збити 4 яйця зі щіпкою солі, додати майонез та сметану. Всипати борошно, змішане із содою.
Цибулю дрібно нарізати, варені яйця нарізати середніми кубиками, перемішати начинку і злегка посолити.
Форму для випічки змастити олією, вилити в неї половину тіста, потім викласти начинку і залити її тестом, що залишився. Посипати насінням кунжуту.
Випікай пиріг при 200 ° С близько півгодини. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою.