Шашлик за годину: 3 простих маринаду для м’яса, коли немає часу

106

Теплі та сонячні вихідні просто не можуть обійтися без найсмачнішого шашлику. Однак не завжди є час та можливість заздалегідь його замаринувати. Не впадайте у відчай і не поспішайте в магазин за вже готовим м’ясом. Ось кілька рецептів маринадів, які приготують м’ясо максимум за годину.

Винний маринад

Що знадобиться:

  • М’ясо – півтора кілограма.
  • Цибуля – 5 шт.
  • Сухе вино – 1 л.
  • Лимони – 2 шт.
  • Мінеральна вода – 1 л.
  • Часник та спеції за смаком.

Як маринувати:

Шматочки м’яса, очищені від жиру, складаємо у глибокий посуд. Далі тиснемо часник і натираємо їм кожен шматок. Нарізаємо цибулю кільцями. Вино змішуємо із мінеральною водою. Видавлюємо лимонний сік і додаємо цедру. Заливаємо м’ясо маринадом, що вийшов, і викладаємо цибулю з часником, що залишився. Залишаємо маринуватися до смаження, але не менше півгодини, пише WomanHit.

Маринад із помідорів

Що знадобиться:

  • М’ясо – півтора кілограма.
  • Мариновані помідори – 6 шт.
  • Розсіл від помідорів – 500 мл.
  • Рослинна олія – ​​40 мл.
  • Спеції до смаку.

Як маринувати:

Нарізаємо м’ясо на середні шматочки. Знімаємо шкірку з маринованих томатів і давимо, щоб вийшло щось на кшталт пюре. М’ясо натираємо спеціями та пюре з помідорів. Олію змішуємо з розсолом і заливаємо м’ясо. Залишаємо приблизно на 30-40 хвилин. М’ясо виходить неймовірно ніжним!

М’ятний маринад

Що знадобиться:

  • М’ясо – півтора кілограма.
  • Приправа для шашлику – півтори ложки.
  • М’ята – 3 пучки.
  • Цибуля ріпчаста – 500 г.

Як маринувати:

М’ясо ріжемо і натираємо приправою. М’яту викладаємо на дно посуду, куди ви покладете маринувати м’ясо. Кладемо на м’яту м’ясо і зверху ще раз накриваємо м’ятним листям. Можна зробити кілька шарів, але м’ята завжди має бути зверху. Залишаємо на 15 хвилин і викладаємо нарізану кільцями цибулю. Даємо м’ясу настоятися 40 хвилин.

Читайте також:  Насичені жири — чому продукти харчування, що їх містять, краще обмежити?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я