Теплі та сонячні вихідні просто не можуть обійтися без найсмачнішого шашлику. Однак не завжди є час та можливість заздалегідь його замаринувати. Не впадайте у відчай і не поспішайте в магазин за вже готовим м’ясом. Ось кілька рецептів маринадів, які приготують м’ясо максимум за годину.
Винний маринад
Що знадобиться:
- М’ясо – півтора кілограма.
- Цибуля – 5 шт.
- Сухе вино – 1 л.
- Лимони – 2 шт.
- Мінеральна вода – 1 л.
- Часник та спеції за смаком.
Як маринувати:
Шматочки м’яса, очищені від жиру, складаємо у глибокий посуд. Далі тиснемо часник і натираємо їм кожен шматок. Нарізаємо цибулю кільцями. Вино змішуємо із мінеральною водою. Видавлюємо лимонний сік і додаємо цедру. Заливаємо м’ясо маринадом, що вийшов, і викладаємо цибулю з часником, що залишився. Залишаємо маринуватися до смаження, але не менше півгодини, пише WomanHit.
Маринад із помідорів
Що знадобиться:
- М’ясо – півтора кілограма.
- Мариновані помідори – 6 шт.
- Розсіл від помідорів – 500 мл.
- Рослинна олія – 40 мл.
- Спеції до смаку.
Як маринувати:
Нарізаємо м’ясо на середні шматочки. Знімаємо шкірку з маринованих томатів і давимо, щоб вийшло щось на кшталт пюре. М’ясо натираємо спеціями та пюре з помідорів. Олію змішуємо з розсолом і заливаємо м’ясо. Залишаємо приблизно на 30-40 хвилин. М’ясо виходить неймовірно ніжним!
М’ятний маринад
Що знадобиться:
- М’ясо – півтора кілограма.
- Приправа для шашлику – півтори ложки.
- М’ята – 3 пучки.
- Цибуля ріпчаста – 500 г.
Як маринувати:
М’ясо ріжемо і натираємо приправою. М’яту викладаємо на дно посуду, куди ви покладете маринувати м’ясо. Кладемо на м’яту м’ясо і зверху ще раз накриваємо м’ятним листям. Можна зробити кілька шарів, але м’ята завжди має бути зверху. Залишаємо на 15 хвилин і викладаємо нарізану кільцями цибулю. Даємо м’ясу настоятися 40 хвилин.