Знайдеться дуже мало людей, які не люблять страви з курки. Готуються вони швидко і просто, а виходять смачно та апетитно. З курки можна приготувати як дієтичне блюдо, і дуже ситний варіант.
Курячі рулетики в беконі
Знадобляться:
- 400 г курячого філе
- 100 г бекону
- 50 г сиру
- 1 ст. рослинного масла
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Нарізати філе довгими смужками, відбити, поперчити та посолити. Посипати шматочками сиром і згорнути їх у маленькі рулетики, а потім кожен обгорнути скибочкою бекону. Змастити|змазати| маслом|мастилом| і 25 хвилин|мінути| запікати в духовці при 180 градусах.
Курка зі шпинатом та сиром
Знадобляться:
- 500 г курячого філе
- 100 г шпинату
- 100 г сиру фета
- Суха паприка, сіль та перець – за смаком
Приготування:
Покласти фету в миску з нарізаним і шпинатом, що бланширує (підійде заморожений), сіллю і перцем. Філе курки помити і зробити кілька поперечних надрізів, у які викласти сирно-шпинатну суміш. Покласти курку у форму для запікання, щедро посипати сушеною паприкою та запекти у духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Курка в соєвому соусі
Знадобляться:
- 400 г курячого філе
- 2 ст. соєвого соусу
- 1 ст. рослинного масла
- 1 ст. кунжутного насіння
- Сіль, сухий часник – за смаком
Приготування:
Куряче філе нарізати шматочками. Змішати соєвий соус з олією, кунжутом і сухим часником, при необхідності посолити (пам’ятаємо, що соєвий соус – солоний). Викласти курку в маринад, перемішати і залишити на 20 хвилин|мінути|, потім обсмажити на середньому вогні на сухій сковороді.
Курячий рулет
Знадобляться:
- 800 г курячого філе
- 4 зубчики часнику
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Приготування:
Розрізати філе на пласти, максимально тонко відбити їх і викласти суцільним рівним шаром на фольгу. Розподіли по поверхні спеції з подрібненим часником, посолити, згорнути рулет, обернути фольгою і 45 хвилин запікати в духовці.
Шашлик з курки в духовці
Знадобляться:
- 1 кг курячого м’яса
- 100 мл соусу теріяки
- 50 мл винного оцту
- 2 болгарських перцю
- Сіль, спеції – за смаком
Приготування:
Нарізати курку і мінімум на 2 години, а краще на ніч замаринувати її в суміші із соусу теріяку, оцту, солі та улюблених спецій. Одягти шматочки курки на шпажки, чергуючи з нарізаним болгарським перцем, викласти на пергамент і 25 хвилин запікати в духовці при 200 градусах.
Курка з хрусткою скоринкою
Знадобляться:
- 1 курка
- 50 г олії
- 1 ст. каррі
- 1 ч. л. давленого часнику
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Промити та обсушити курку. Олію змішати зі спеціями, сіллю та часником. Поступово обмазати тушку отриманим маринадом, добре втираючи спеції, накрити плівкою і залишити на годину. Запікати у формі при 190 градусах приблизно 1,5 години.