Що може бути простіше та смачніше! 6 рецептів з усіма улюбленою курочкою

62

Знайдеться дуже мало людей, які не люблять страви з курки. Готуються вони швидко і просто, а виходять смачно та апетитно. З курки можна приготувати як дієтичне блюдо, і дуже ситний варіант.

Курячі рулетики в беконі


Знадобляться:

  • 400 г курячого філе
  • 100 г бекону
  • 50 г сиру
  • 1 ст. рослинного масла
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Нарізати філе довгими смужками, відбити, поперчити та посолити. Посипати шматочками сиром і згорнути їх у маленькі рулетики, а потім кожен обгорнути скибочкою бекону. Змастити|змазати| маслом|мастилом| і 25 хвилин|мінути| запікати в духовці при 180 градусах.

Курка зі шпинатом та сиром


Знадобляться:

  • 500 г курячого філе
  • 100 г шпинату
  • 100 г сиру фета
  • Суха паприка, сіль та перець – за смаком

Приготування:

Покласти фету в миску з нарізаним і шпинатом, що бланширує (підійде заморожений), сіллю і перцем. Філе курки помити і зробити кілька поперечних надрізів, у які викласти сирно-шпинатну суміш. Покласти курку у форму для запікання, щедро посипати сушеною паприкою та запекти у духовці при 200 градусах 20 хвилин.

Курка в соєвому соусі


Знадобляться:

  • 400 г курячого філе
  • 2 ст. соєвого соусу
  • 1 ст. рослинного масла
  • 1 ст. кунжутного насіння
  • Сіль, сухий часник – за смаком

Приготування:

Куряче філе нарізати шматочками. Змішати соєвий соус з олією, кунжутом і сухим часником, при необхідності посолити (пам’ятаємо, що соєвий соус – солоний). Викласти курку в маринад, перемішати і залишити на 20 хвилин|мінути|, потім обсмажити на середньому вогні на сухій сковороді.

Курячий рулет


Знадобляться:

  • 800 г курячого філе
  • 4 зубчики часнику
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Приготування:

Розрізати філе на пласти, максимально тонко відбити їх і викласти суцільним рівним шаром на фольгу. Розподіли по поверхні спеції з подрібненим часником, посолити, згорнути рулет, обернути фольгою і 45 хвилин запікати в духовці.

Читайте також:  Вітаміни та здоров'я жінки

Шашлик з курки в духовці


Знадобляться:

  • 1 кг курячого м’яса
  • 100 мл соусу теріяки
  • 50 мл винного оцту
  • 2 болгарських перцю
  • Сіль, спеції – за смаком

Приготування:

Нарізати курку і мінімум на 2 години, а краще на ніч замаринувати її в суміші із соусу теріяку, оцту, солі та улюблених спецій. Одягти шматочки курки на шпажки, чергуючи з нарізаним болгарським перцем, викласти на пергамент і 25 хвилин запікати в духовці при 200 градусах.

Курка з хрусткою скоринкою


Знадобляться:

  • 1 курка
  • 50 г олії
  • 1 ст. каррі
  • 1 ч. л. давленого часнику
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Промити та обсушити курку. Олію змішати зі спеціями, сіллю та часником. Поступово обмазати тушку отриманим маринадом, добре втираючи спеції, накрити плівкою і залишити на годину. Запікати у формі при 190 градусах приблизно 1,5 години.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я