Нарешті настала справжня весна і розпочався сезон грилю. Для надихаючого апетитного старту, Інгарс Рудзітіс, затятий поклонни барбекю з 20-річним стажем, разом з Lidl пропонує три перевірені рецепти страв, які можна приготувати в саду.
Стейк із яловичини на грилі з броколі та соусом із трав
Час приготування 45 хв, рецепт середньої складності, на 4 порції
Інгредієнти:
- 250 г вершкового масла Pilos
- Пучок свіжої петрушки
- 3 чайні ложки дижонської гірчиці Kania
- 200 г дрібної відвареної картоплі
- 4 яловичих стейків (за бажанням можна використовувати інше відповідне м’ясо)
- Морська сіль та мелений чорний перець
- 1 червона цибулина
- 120 мл оливкової олії Extra Virgin
- 1 столова ложка свіжого лимонного соку
- 1 броколі
Приготування
Приготуйте трав’яну олію, змішавши олію, нарізану петрушку, чайну ложку гірчиці дижона і кілька крапель лимонного соку. Отриману суміш поставте у холодильник, щоб вона знову застигла. Відваріть картоплю у мундирі. Коли він охолоне, наріжте картоплини товстими скибочками та обсмажте на гарячій сковороді-гриль. Готову картоплю полити олією, посипати сіллю та перцем.
Стейки вимийте та обсушіть паперовим рушником, підріжте шар жиру по краю м’яса в кількох місцях, щоб воно не зморщилося під час обсмажування. М’ясо посоліть і обсмажте на сковороді чи ґратах-гриль.
Порада: щоб не пересмажити м’ясо і воно залишилося спокусливо соковитим, обсмажуйте його всього по 2-3 хвилини з кожного боку.
Викладіть смажені стейки на велику страву і в середину кожного покладіть півложки трав’яного масла з холодильника. Накрийте всю тарілку харчовою фольгою і дайте стейкам трохи відпочити.
Тим часом приготуйте соус із зелені, ретельно змішавши нашатковану червону цибулю, жменю крупно нарізаної петрушки, 2 чайні ложки дижонської гірчиці, 100 мл оливкової олії, лимонний сік, що залишився, сіль і спеції за смаком.
Свіжу брокколі наріжте довгастими часточками, облийте олією і швидко обсмажте на розпеченій сковороді. В ідеалі – на сковороді вок, але можна використовувати і сковороду-гриль. Не переживайте, якщо брокколі підсмажиться до темного кольору, то вона буде смачнішою. Додайте сіль та спеції.
Коли все буде готове, покладіть стейк, смажену картоплю та броколі разом на тарілку. Соус із зелені подають в окремому посуді.
Форель на грилі з гірчичним маслом, картоплею та соусом песто з базиліку
Час приготування 35 хв, досить простий рецепт, на 4 порції
Інгредієнти:
Для гірчичної олії:
- 100 г вершкового масла Pilos
- 4 столові ложки французької гірчиці Kania
- Підлога чайної ложки меду
- 2 столові ложки подрібненого свіжого розмарину
- Натерта цедра половини лимона
Для форелі:
- 2 форелі
- Оливкова олія Extra Virgin
Гарнір:
- 500 г відвареної або парової картоплі дрібного або середнього розміру
- Баночка базилікового песто Baresa
Приготування
Змішайте масло|мастило| з гірчицею, медом, подрібненим розмарином і натертою цедрою лимона. Залишіть наполягати.
Форель ретельно промийте та обсушіть паперовим рушником. Злегка надріжте шкіру риби з боків, а потім натріть оливковою олією. Покладіть форель на решітку і кожні кілька хвилин перевертайте її на інший бік, поливаючи щоразу гірчичним маслом. Смажте, поки шкіра риби не підрум’яниться з усіх боків, близько 6-8 хвилин.
Порада: зручніше буде смажити рибу на ґратах – легше перевертати, і вона не розвалиться.
Наріжте картопля товстими скибочками або навпіл, якщо картопля дрібна. Викладіть в миску і облийте оливковою олією, перемішавши, потім покладіть на гриль і готуйте до золотистого кольору. Пізніше щедро присмажити картопля соусом песто і подавайте зі смаженою фореллю.
Баклажани на грилі з томатним карпаччо
Час приготування 25 хв, досить простий рецепт, на 4 порції
Інгредієнти:
- 1 стручок червоного перцю чилі
- 1 зубчик часнику
- Підлога чайної ложки сушеного орегано Kania
- 4–5 столових ложок оливкової олії Extra Virgin
- Трохи солі та перцю
- 1 великий баклажан (близько 450 г)
- 2 великі помідори
- 1 столова ложка лимонного соку
- 100 г овечого сиру
Приготування
Стручок чилі очистіть від насіння. Очистити часник. Дрібно наріжте їх і відразу ретельно вимийте руки! Потім змішайте з орегано, додавши 3 столові ложки олії, сіль і перець і дайте цьому просочитися приблизно 40 хвилин. Тим часом помийте баклажан, не видаляючи плодоніжки. Наріжте його вздовж на скибочки завтовшки близько 1 см, щоб вони все ще з’єднувалися на кінці. Потім змастіть його приготовленою пряно-масляною сумішшю і запікайте на розпеченому грилі по 2-3 хвилини з кожного боку, потім ще кілька разів змастіть баклажаном олією.
Наріжте помідори. Розкладіть скибочки помідорів на тарілці, рясно посипавши їх сіллю і перцем, полийте маслом, що залишилося, і лимонним соком. Потім поверх помідорів віялоподібно викладаємо смажені баклажани і посипаємо натертим овечим сиром.