Чи не знаєте, що приготувати на вечерю? Домашня піца болоньезе може стати чудовим варіантом. Звичайно, потрібно буде правильно вибирати інгредієнти та завжди робити ставку на свіжі продукти. Таким чином, ви отримаєте страву з високим вмістом поживних речовин, що ідеально підходить для людей, які регулярно займаються спортом.
Перш ніж ми почнемо, слід зазначити, що існує велика різниця між домашньою піцею та тією, що подають у мережах швидкого харчування. В останньому випадку для приготування використовується безліч ультраоброблених інгредієнтів з високим вмістом штучних добавок і трансжирів. Ми рекомендуємо обмежити їхнє споживання.
Піца болоньєзе: інгредієнти
Щоб приготувати вишукану домашню піцу болоньєзе, потрібні такі інгредієнти:
Для тесту
- 250 грам борошна;
- 150 грам теплої води;
- 30 грам оливкової олії першого віджиму;
- 7 грам свіжих дріжджів;
- 1/2 чайної ложки солі.
Для соусу
- 250 грам яловичого фаршу;
- 270 грам протертих помідорів;
- 70 мілілітрів червоного вина;
- 1 невелика морква;
- 1 невелике стебло селери;
- 1/2 цибулини;
- 1/3 склянки води;
- Сушений орегано;
- Чорний перець;
- Кухонна сіль;
- Тертий сир.
Крок за кроком
Нижче ви знайдете рецепт, для зручності розділений на три етапи. Спочатку ми навчимо вас готувати тісто, потім перейдемо до соусу болоньєзе і, нарешті, зберемо піцу.
Готуємо тісто
Головне в піці, звичайно, смачне “правильне” тісто. Якщо ви навчитеся його готувати, як начинка можна використовувати все що завгодно – результат буде приголомшливим!
- Помістіть усі перераховані вище інгредієнти у велику миску.
- Спершу перемішуйте ложкою, а потім руками.
- Вимішуйте тісто протягом 15 хвилин|мінути| на столі.
- Покладіть в ємність, змащену маслом, і залиште під кришкою на 1 годину.
Як приготувати соус болоньєзе
- Дрібно наріжте моркву, стебло селери та цибулю.
- Обсмажте овочі на сковороді з оливковою олією першого віджиму та сіллю до м’якості.
- Потім додайте фарш і готуйте його, поки він не потемніє.
- Додайте вино та зачекайте, поки спирт не випарується.
- Додайте тертий помідор разом із водою, орегано та перцем.
- Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою сковороду і зачекайте 20 хвилин.
- За потреби посоліть.
Складання піци
- Через годину вийміть тісто з миски і розкачайте його за допомогою качалки, щоб воно стало дуже тонким.
- Намажте його соусом болоньєзе, а зверху посипте тертим сиром з невеликою кількістю орегано.
- Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм.
- Застеліть лист пергаментним папером.
- Готуйте піцу 15 хвилин у режимі верхнього та нижнього нагрівання. Готово!
Переваги піци болоньєзе
Включення домашньої піци болоньєзе у збалансований та різноманітний раціон може мати низку переваг для здоров’я. Насамперед необхідно виділити вміст білка в цій страві.
Воно є джерелом білків високої біологічної цінності, що містять всі незамінні амінокислоти і мають гарну засвоюваність. Було доведено, що ці поживні речовини є ключовими для запобігання саркопонії.
З іншого боку, домашня піца містить якісні вуглеводи із низьким глікемічним індексом. Ці елементи відіграють вирішальну роль у забезпеченні організму енергією, яка потрібна на виконання високоінтенсивних вправ. Крім того, вони прискорюють відновлення, сприяючи ресинтезу глікогену. Про це свідчать дослідження, опубліковані у журналі Nutrients.
Нарешті, варто згадати про антиоксиданти, що містяться в помідорах. Цей овоч містить фітохімічну речовину під назвою лікопін. Згідно з дослідженням, опублікованим у Міжнародному журналі молекулярних наук, це ключовий елемент для профілактики серцево-судинних захворювань.
Піца болоньєзе: приготуйте її вдома!
Як ви переконалися, приготувати вишукану домашню піцу болоньєзе дуже просто. Для отримання чудового результату вам знадобиться лише кілька інгредієнтів. Цю страву можна включати до складу збалансованої та різноманітної дієти.
Зрештою, пам’ятайте, що для збереження хорошого здоров’я важливо підтримувати ряд корисних звичок. Важлива як дієта, а й регулярна фізичне навантаження. Насамперед, упор має бути зроблено на силові вправи, оскільки вони дозволяють контролювати рівень запалення та окислення в організмі.