Каркаде, капуста та шпинат: як пофарбувати яйця на Великдень оригінально та без хімії

154

На полицях магазинів зараз можна знайти безліч яскравих барвників для великодніх яєць, наклейок, спеціальних прикрас. Але багато хто воліє фарбувати шкаралупу натуральними засобами: найзвичніша – лушпиння цибулі. Вона надає яйцям бордовий, насичений колір. Але це не єдиний варіант.

Каркаде

Червоний чай каркаде – досить сильний барвник, він легко і швидко надає шкаралупі незвичайного відтінку: від сіро-блакитного до насиченого фіолетового. Важливо вибрати яйця зі світлою шкаралупою та заздалегідь відварити їх. Потім заварити міцний каркаде – кілька столових ложок на літр води. Покладіть у розчин яйця та залиште на пару годин. Можна періодично діставати їх та оцінювати відтінок, пише WomanHit.

Ще один лайфхак: коли шкаралупа забарвилася, дістаньте яйця і промокніть їх зім’ятою серветкою, злегка обсушіть і опустіть у настій каркаді. Можна повторити це кілька разів, на яйці утворюється мармуровий нерівномірний малюнок.

Куркума

Щоб яйця вийшли сонячно-жовтими, відваріть їх у воді з куркумою. На літр води потрібно близько шести столових ложок спеції. Відваріть яйця, як завжди, а потім залиште остигати прямо в розчині куркуми. Коли вода стане кімнатною температурою, дістаньте яйця та викладіть підсихати на паперову серветку.

Червонокачанна капуста

Цей продукт пофарбує шкаралупу у синій. Капусту для цього потрібно досить дрібно нашаткувати, залити окропом, додавши у воду чайну ложку оцту, і покласти в настій відварені яйця на кілька годин. Вони не стануть яскраво-синіми, але набудуть незвичайного відтінку блакитного та фіолетового.

Шпинат чи кропива

Досягти зеленого кольору допоможе яскрава зелень, особливо вдало змінює відтінок шкаралупи шпинат. Його можна просто додати у воду при варінні яєць, а можна вичавити із зелені сік, розбавити водою і покласти в суміш уже готові яйця. Щоб колір вийшов насиченим, потрібно зачекати кілька годин.

Читайте також:  Хачапурі на сковороді, "Наполеон" з трьох продуктів та інші "ліниві" рецепти

Виноградний сік

Напій, навіть пакетований, із темних сортів винограду подарує шкаралупі фіолетовий відтінок. Для цього сік потрібно трохи підігріти та опустити в нього вже відварені яйця, залишивши їх на дві-три години.

Морква

Бажаєте отримати яскраві помаранчеві яйця? Пофарбуйте їх за допомогою морквяного соку. Натріть овоч на дрібній|мілкій| Звичайно, відтінок не буде настільки насиченим, як при використанні хімічних барвників, проте шкаралупа отримає незвичайні переливи.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я