Якщо ви не маєте часу на приготування корисної вівсянки вранці, варто спробувати приготувати її напередодні ввечері. Все, що потрібно – залити кашу кефіром чи йогуртом та додати трохи корисних інгредієнтів. І вранці на вас чекатиме смачна страва.
Як готувати “нічну” вівсянку
Інгредієнти:
- 70 г вівсяних пластівців;
- 100 мл кефіру чи йогурту;
- 1 банан;
- за смаком волоські або інші горіхи;
- 5 штук. кураги;
- за смаком та бажанням мед.
Приготування:
Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти: почистити банан і нарізати невеликими шматочками, горіхи подрібнити, промити курагу і просушити паперовим рушником, потім розрізати на половинки.
Тепер необхідно взяти невелику скляну банку або склянку та пересипати туди вівсяні пластівці. Залити кефіром (йогуртом).
Викласти зверху курагу, шматочки банана, горіхи. Накрити кришкою та залишити в холодильнику вночі.
Вранці потрібно всього лише дістати банку, додати меду за бажанням і можна насолоджуватися корисним сніданком.
Звичайно, можете підлаштуватися під свої уподобання. Наприклад, замінити курагу та банан будь-якими фруктами чи ягодами на ваш смак, додати не волоські горіхи, а мигдаль чи фундук, підсолодити сніданок не медом, а джемом чи варенням.