Для тих, хто ще не встиг продумати меню перед покупкою продуктів, пропонуємо взяти на озброєння цей смачний салат. Він сподобається тим, хто не любить блюда з майонезом.
Печінка має велику кількість заліза. Жоден інший продукт не містить стільки ферментів заліза, тому цей салат буде корисним частуванням на вашому столі.
Ситний салат із печінкою
інгредієнти
- Куряча печінка – 250 г.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Печериці – 100 г.
- Чебрець – щіпка.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Салатне листя – 100 г.
Для заправки
- Оливкова олія – 6 ст. л.
- Гірчиця – 1 год.
- Бальзамічний оцет – 2 ч. л.
- Мед – 2 ч. л.
Спосіб приготування
Сиру курячу печінку помити, обрізати зайве і полити соєвим соусом. Залишити на 30 хвилин, потім злити соус і обсмажити шматочки доти, доки вони підрум’яняться, радить видання Focus.
Печериці порізати на 4 частини і підсмажити, в кінці смаження гриби посолити і додати щіпку чебрецю.
Помідори нарізати на часточки, болгарський перець – соломкою.
На дно тарілки порвати різнобарвне листя салату, болгарський перець, а зверху полити заправкою. Потім розкласти теплі шматочки печінки, печериці та томати, полити заправкою ще раз. Готовий салат можна подавати до столу.