Набридли як гарнір відварена картопля, гречка чи рис? Пропонуємо небанальні варіанти

189

Набридли як гарнір відварена картопля, гречка чи рис? Ми вас чудово розуміємо! І пропонуємо урізноманітнити меню незвичайними гарнірами, які можна використовувати як самостійно страву.

Пюре із цвітної капусти

Для приготування вибирайте свіжу або свіжозаморожену капусту, поверхня її повинна бути без вм’ятин і плям, від білого до кремового кольору з рівномірним відтінком.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 500 г
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Вершки – 3 ст.л.
  • Горіх мускатний – 1/4 ч.л.
  • Сіль, свіжомелений перець – за смаком

Приготування:

Кольорову капусту нарізати на шматочки, перекласти в киплячу підсолену воду і варити близько 10 хвилин. Відкинути на сито і дати охолонути 5 хвилин. Капусту перекласти в блендер, додати розтоплене вершкове масло мускатний горіх, сіль, перець, вершки і збити в однорідне пюре.

Брокколі з часником

Про користь броколі, або спаржевої капусти, відомо всім. Але не всі її люблять, а може просто не знають, як готувати?

Інгредієнти:

  • Брокколі – 450 г
  • Оливкова олія – ​​2-3 ст.л
  • Рисовий оцет – 1 ст.л
  • Часник – 6 зубчиків
  • Сіль за смаком
  • Червоний перець – за бажанням;
  • Частки лимона для прикраси.

Приготування:

Розділити броколі на суцвіття і нарізати на середні шматочки (грубі стебла можна видалити). У кухонному комбайні змішати до загусання оливкову олію, оцет, часник та сіль. За бажання можна додати червоний перець. Перемішати суміш з броколі і перекласти на лист, застелений пергаментом.

Запікати блюдо в духовці, розігрітій до 230 ° C протягом 12-15 хвилин. Подавати холодним або гарячим, прикрашеним часточками лимона.

Червона сочевиця з цибулею та морквою

Страва підійде для тих, хто постить або вегетаріанців. Якщо додати після варіння дрібно нарізану свіжу зелень, то сочевиця стане ще ароматнішою.

Читайте також:  Користь та шкода зеленої цибулі: рецепти для зміцнення імунітету

Інгредієнти:

  • Червона сочевиця – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 2 склянки
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Сочевицю промити. Моркву помити, очистити та натерти на великій тертці. Цибулю та часник очистити і дрібно нарізати. Сочевицю залити водою, варити на середньому вогні 15 хвилин після закипання. За 5 хвилин до готовності посолити. На олії посмажити цибулю до прозорості, додати моркву, обсмажити. Наприкінці за бажанням додати часник. Перемішати відварену сочевицю та піджарювання з овочів. Дати настоятися страві під кришкою приблизно 10 хвилин. Ситний та корисний гарнір готовий.

Перловка з грибами

Перловка з грибами може виступити в ролі самостійної страви або гарніру. Готується вона досить легко. У процесі приготування ви можете використовувати будь-які улюблені гриби.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – 1 склянка
  • Печериці – 500 г
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соєвий соус, сіль – за смаком

Приготування:

Перловку промити і замочити на кілька годин. Перед варінням ще раз промити крупу. Перекласти перловку в каструлю, залити водою, посолити. Варити 30 хв. Гриби помити, очистити, нарізати на 4 частини та посмажити з цибулею. У сковороду з грибами додати перловку, влити соєвий соус і томити приблизно 15 хвилин. Ароматний гарнір із перловки з грибами готовий.

Капуста з рисом

Простий дієтичний гарнір для повсякденного меню. Приготуйте, вам точно сподобається і зробите ще не один раз.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 600 г
  • Рис – 4,5 ст.л.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л.
  • Сіль за смаком;
  • Томатна паста – 0,5 ст.

Приготування:

Наріжте тонко капусту, перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою і поставити на вогонь. Гасити капусту на повільному вогні до м’якості. Поки капуста тушкується, поставити варитися рис, дрібно нарізати цибулю, натерти моркву і приготувати засмажку з цибулі і моркви. Коли капуста стане м’якою, перекласти в каструлю засмажку, всипати сіль і додати томатну пасту. Перемішати капусту та згасити ще 5 хвилин. Додати готовий рис до капусти, перемішати і дати спокій на 15 хвилин, щоб блюдо настоялось.

Читайте також:  Згадаймо 90-ті: три класичні страви з рибними консервами

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я