Капуста тут, капуста там! 5 рецептів, які урізноманітнять ваше меню

163

Білокочанна капуста, мабуть, найдешевший і найпопулярніший овоч у наших широтах. З нею може змагатися хіба що картопля. З капусти можна приготувати безліч страв. Пропонуємо до вашої уваги кілька незвичайних рецептів, які можуть урізноманітнити ваш стіл.

Капустяні оладки

Оладки з капусти виходять навіть смачнішими, ніж кабачкові.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 3-4 ст.
  • Сода – 1/2 ч.л.
  • Сік лимона (або оцет) – 1 ч.л. (Для того, щоб погасити соду).
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Олія (для смаження).

Приготування:

Дрібно нашаткувати капусту, посолити і добре пом’яти руками. Залишити капусту на 5 хвилин|мінути|, потім віджати від соку.

До капусти додати натерту на великій тертці моркву, сметану, яйця, гашену соком лимона або оцтом соду, борошно, сіль та чорний мелений перець, ретельно перемішати. За бажанням можна додати цибулю, часник або зелень.

Ложкою викладати масу на розігріту з рослинним маслом сковороду, формуючи оладки. Смажити оладки зі свіжої капусти на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати зі сметаною.

Відбивні з капусти

На м’ясні вони, звичайно, не схожі, але на смак все одно чудові!

Інгредієнти:

  • Качан капусти (невеликий) – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Панірувальні сухарі (за бажанням) – 100 г.

Приготування:

Капусту краще брати молоду, щоб листочки були м’якими. Насамперед необхідно розрізати капусту на кілька частин і опустити в киплячу воду на 3-5 хвилин. Потім воду злити і дати капусті трохи охолонути і просушити. Потім трохи відбити тверді місця. Щоб відбивні з капусти у домашніх умовах були в апетитній скоринці, потрібно приготувати кляр. Для цього в невеликій мисочці збити яйце з молоком. Додати сіль та перець за смаком. За бажання всипати дрібку сушеної зелені чи спецій. По черзі занурювати капустяні шматочки в кляр, потім (за бажанням) обваляти капусту в панірувальних сухарях. На сковороді розігріти вершкове та рослинне масло. Відправити туди відбивні та смажити з двох боків до появи скоринки. Потім викласти на паперовий рушник, щоб зайве масло скло, – і можна подавати на стіл.

Читайте також:  Згадаймо 90-ті: три класичні страви з рибними консервами

Вершкова капуста

Приготувати таку капусту не складе труднощів, для цього не знадобиться якихось професійних кулінарних навичок. А вершковий смак капусти гідно оцінять навіть найнудніші скептики.

Інгредієнти:

  • Капуста – 700 г.
  • Молоко – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний або картопляний – 1 ч.л.
  • Сіль, спеції, зелень – за смаком.

Приготування:

Качан капусти розрізати на частини та натерти на тертці.

Нашаткований овоч перекласти в каструлю і залити окропом, можна трохи посолити. Після закипання хай капуста вариться на середньому вогні приблизно 5 хвилин.

Воду з каструлі злити, а капусту перекласти в термостійку форму і додати частину молока, крохмаль і перемішати, щоб вийшла однорідна маса. Долити молоко, що залишилося.

Тепер треба збити яйце, можна додати спеції та все перемішати. Отриманою сумішшю залити капусту.

Форму з капустою закрити і помістити в нагріту до 180º духовку на 20 хвилин. Все, корисна овочева страва готова. Смачного!

Капуста по-корейськи

Бувають моменти, коли хочеться чогось смачненького і гостренького. А в будинку лише звичайна білокачанна капуста. Якщо ще розшукається морквина та часник, то страва вийде!

Інгредієнти:

  • Качан капусти (близько 2 кг) – 1 шт.
  • Морквина – 4 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Для розсолу: вода – 1 літр, 9% оцет – 1 ст.л., по 1 склянці цукру та олії рослинної, сіль – 3,5 ст.л., 3 лаврові листки, перець чилі – ½ ч.л.

Приготування:

Нашаткувати капусту, натерти моркву, подрібнити часник. Все змішати та перекласти в посуд для засолювання. Всі компоненти розсолу перемішати (крім оцту) і закип’ятити. Додати оцет і залити капусту. Залишити на кілька годин, доки розсіл повністю не охолоне. Зберігати у холодильнику.

Капустяний суп

Капуста славиться високим вмістом корисних речовин та антиоксидантів. Вона багата на корисні для нашого організму волокна, вітаміни А, В6 і С. Також капуста містить калій, магній, білок, марганець, рибофлавін і т.д. Цей дієтичний суп призначений для схуднення, але і для тих, кому худнути не треба, він також підійде.

Читайте також:  Ваші гості попросять рецепт: новорічний салат з апельсином та куркою

Інгредієнти:

  • Качан капусти – 1 шт.
  • Цибуля порей – 2 стебла
  • Морква – 2-3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Зелень, сіль, перець – за смаком

Приготування:

Дрібно нашаткувати капусту і порізати овочі. Потім поставити каструлю з водою на вогонь, дочекатися, поки вода закипить, потім покласти в неї всі інгредієнти для капустяного супу. Варити на середньому вогні під кришкою 15-20 хвилин, поки капуста не стане м’якою. Не забудьте під час приготування додати сіль та перець за смаком. При подачі для тих, хто худне, треба заправити суп для схуднення лимонним соком, а іншим можна додати сметану.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я