Пропонуємо вам добірку «лінивих» рецептів, які не вимагають багато часу та великої кількості інгредієнтів.
Лазання з лаваша
Готувати справжню італійську лазанню досить складно та трудомістко. А з цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
Інгредієнтів треба небагато, а часу ще менше! Отже…
Знадобляться:
- Фарш курячий – 500 г
- Лаваш – 1 шт.
- Сметана – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Петрушка – 3-5 гілочок
- Сир твердий – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
На сковороді підсмажити цибулю та фарш до готовності, додати сметану та петрушку, розмішати. Підготувати форму для запікання, порізати лаваш на рівні листи за розміром форми, викласти лаваш, зверху фарш, посипати тертим сиром – і так усі шари.
Верхній шар промазати сметаною і посипати сиром, відправити в духовку на 5-7 хвилин при 250 градусах. Готово!
Торт “Наполеон” з трьох інгредієнтів
Багато хто любить «Наполеон», а ось готувати — мало хто: дуже вже клопітно і довго. Зовсім інша річ — «ледачий Наполеон».
Знадобляться:
- Готове листкове бездрожжеве тісто – 1 кг.
- Згущене молоко – 400 г
- Вершкове масло – 150 г
Приготування:
Розморозити листкове тісто і поділити його на пласти. Викласти на лист з пергаментом і випікати протягом 15 хвилин при температурі 180 ° С – тісто має піднятися і злегка підрум’янитися. Остудити і розділити пласти на коржі тонше.
Приготувати крем – просто збити згущене молоко з розм’якшеним маслом.
Зібрати торт: викласти на тарілку один корж, змастити його кремом, зверху укласти ще один і знову змастити кремом — повторювати так, доки не закінчаться коржі. Зібраний торт змастити кремом з усіх боків і посипати крихтою, що залишилася від випічки. Готовий торт відправити у холодильник на 2-3 години.
Хачапурі на сковороді
Хачапурі також люблять усі. Але якщо ви не хочете його готувати, тому що вам здається, що це довго, і вам не хочеться возитися з тістом, тоді у нас для вас чудові новини – можна швидко і просто приготувати “ледачий” хачапурі на сковороді. Сам процес не дуже клопіткий, а результат вас точно потішить.
Знадобляться:
- Кефір – 1 склянка
- 2 ст.л олії
- Сода – 0,5 ч.л.
- Борошно – 300 г
- Дрібка солі, дрібка цукру
Для начинки:
- Сир – 150 г
- Сулугуні – 150 г
- Кріп або ваша улюблена зелень
Приготування:
Кефір перемішати з олією, сіллю та цукром. Борошно змішати з содою, всипати в кефір і замісити м’яке тісто. Скачати його в кулю, відкласти і прикрити рушником, щоб він трохи відпочив, поки ви готуватимете начинку.
Натріть сулугуні, поріжте дрібно зелень і змішайте з сиром. Розділіть тісто на чотири частини. Скачати тісто в чотири порційні кульки і тонко розкачати. Покладіть начинку в центр, зберіть краї тесту в центр і защипніть. Посипте борошном і розкотіть до діаметру 22-24 см.
У сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії, викласти хачапурі та обсмажувати під кришкою з двох боків на середньому вогні до готовності – доки хачапурі не зарум’яняться. Страву подавати гарячою.
Картопляні пиріжки без духовки
Ця страва називається зразами або цепелінами. Але щоб не лякати себе складними кулінарними термінами, назвемо його простіше — пиріжки на сковорідці з картоплі з фаршем. І готувати одразу стане набагато легше!
Знадобляться:
- Картопля – 10 шт.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква (невелика) – 1 шт.
- Фарш (будь-який) – 350 г
- Пшеничне борошно (+ для обсипання) – 3 ст.л.
- Рослинна олія (для смаження) – 5 ст.л.
- Перець чорний мелений, сіль за смаком
Приготування:
Фарш обсмажити на рафінованій олії, додати до м’яса подрібнену цибулю, сіль, чорний мелений перець. Моркву нарізати дрібною соломкою або натерти на тертці. Додати моркву до м’яса. Обсмажити м’ясо з овочами до готовності.
Картоплю відварити, злити воду в окрему ємність. Дати картоплі злегка охолонути. Вбити сире куряче яйце і розім’яти картоплю з яйцем в щільне однорідне, але гладке пюре, при необхідності додаючи злиту воду. Додати борошно, вимісити картопляне тісто. Воно має добре триматись на ложці, якщо її перевернути. З картопляного тіста сформувати невеликі коржики. Викласти на середину коржика фарш. Закрити фарш картопляним тістом, формуючи пиріжки овальної форми. Обваляти їх у борошні і обсмажити з двох сторін на рафінованій олії до отримання золотистої скоринки.
Капустяний пиріг на сметані
Пиріг з капустою смачний і гарячим і холодним. А приготувати його – простіше простого!
Знадобляться:
- Капуста – 700 г
- Сметана – 250 г
- Борошно – 170 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло рослинне
- Сіль
- Олія вершкове – 70-80 г
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 1/2 пучка
Приготування:
Дрібно нашаткувати капусту, нарізати цибулю та кріп.
У великій сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до прозорості.
У сковороду з цибулею викласти капусту і кріп, посолити, обсмажити, помішуючи, близько 7-10 хвилин. Перекласти капусту в миску, щоб швидше охолола.
Приготувати тісто для капустяного пирога. У мисці злегка збити яйця, додати сметану, перемішати, влити розтоплене, але вершкове масло, що злегка остигло, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, перемішати. Викласти прямо в тісто капусту, що остигнула, перемішати.
У змащену маслом форму викласти тісто і відправити пиріг в розігріту духовку на 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).