Готуємось до сніданку заздалегідь! 5 смачних рецептів

173

Сніданок – дуже важливий прийом їжі, з цим не посперечаєшся. Тому він має бути не лише смачним, а й корисним.

Ідеальний сніданок


Якщо ідеальний сніданок існує, це саме він!

Інгредієнти:

  • авокадо
  • лосось
  • яйце пашот
  • томати
  • цільнозерновий хліб
  • вершковий сир

Приготування:

Напевно, лише одиниці зможуть встояти перед цим надзвичайно корисним поєднанням. Рецепт тут особливо не потрібний. Все й так зрозуміло: беремо всі інгредієнти та справам із них апетитний тост або розкладаємо на тарілці. Єдине, для приготування яйця-пашот знадобиться вправність, але з досвідом це стає дуже легкою справою. У класичному варіанті у воду додають оцет, кип’ятять її і роблять у ній вирву, куди акуратно розбивають яйце. Але можна спробувати простіший варіант – поставити каструлю на повільний вогонь і, як тільки на дні з’являться маленькі, ледь помітні бульбашки, вилити туди яйце! Варити 3 хвилини і дуже акуратно діставати.
Заваріть собі смачний чай або каву і просто насолоджуйтеся цією смакотою!

Найніжніша сирна запіканка без борошна


Як приготувати ніжну сирну запіканку, яка раніше була улюбленими ласощами всіх дітей у дитячому садку?

Інгредієнти:

  • сир – 800 г
  • яйця – 2 шт.
  • манна крупа – 160 г
  • молоко – 80 мл
  • цукор – 160 г
  • вершкове масло – 80 г
  • сметана – 150 г

Приготування:

Яйця збиваємо разом із цукром до однорідної маси. Додаємо сир і збиваємо масу ще 2 хвилини. Вливаємо молоко, додаємо вершкове масло, манку та збиваємо ще 3-5 хвилин.

Накриваємо масу рушником і даємо постояти близько півгодини.

Форму змащуємо вершковим маслом, рівномірно викладаємо масу, змащуємо рясно сметаною і запікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин. Ніжна та смачна запіканка готова!

Читайте також:  Лікарі пояснили, чому варто відмовитися від кави на тиждень

Експрес-пиріг на сковороді за 15 хвилин


Ці найніжніші та найсмачніші коржі з сиром готуються практично миттєво: 10-15 хвилин – і смачна страва у вас на столі. Немає жодних секретів щодо їхнього приготування: потрібно просто дістати продукти з холодильника і все змішати. Тісто дуже зручне – воно просто виливається на сковорідку.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 2 склянки
  • сіль – ½ ч. л.
  • борошно – 2-2,5 склянки (тісто має легко виливатися на сковорідку тонким шаром)
  • сир – 200 г (дрібно натертий)
  • вершкове масло

Приготування:

Потрібно просто дістати продукти із холодильника і все змішати. Тісто дуже зручне – воно просто виливається на сковорідку з попередньо розігрітим вершковим маслом. З цієї кількості тесту виходить 4-6 коржів (тісто краще наливати тонше). Обсмажувати коржики потрібно на середньому вогні.

Шакшука для всієї родини


Що приготувати на сніданок, щоб у мами приготування не забрало багато часу, а діти, нарівні з дорослими, із задоволенням їли цю їжу? Це шакшука!

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • перець солодкий – 1 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • зелень – кріп і петрушка по 1 середньому пучку,
  • приправи за смаком

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати і припустити в олії або олії гхи. Додати|добавляти| нарізаний смужками солодкий перець. Згасити хвилин 5 і додати подрібнений часник. Помідори нарізати дрібними кубиками. Додати до сковороди. Присипати улюбленими спеціями. Дати покипіти 5 хвилин і вбити сирі яйця, посолити за смаком. Готувати на маленькому вогні до готовності яєць. Можна перемішати яйця з овочами, а можна залишити так.

Шоколадні оладки


Не найкорисніший сніданок, але дуже смачний. Можна побалувати їм себе та сім’ю у вихідний день.

Читайте також:  Придивіться та понюхайте: як вибрати смачну та солодку черешню

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 80 г
  • борошно – 90 г
  • мед – 1 ст. л.
  • какао-порошок – 30 г
  • розпушувач – 6 г
  • молоко – 50 мл
  • сіль – щіпка

Приготування:

Збити яйця, цукор, сіль|соль| до однорідної маси, додати|добавляти| молоко, знову збити. Потім додати мед та перемішати. Просіяти в миску борошно, розпушувач і какао, перемішати ложкою і збити міксером до однорідності. Якщо тісто дуже густе, додати|добавляти| молоко. Накрити тісто плівкою та залишити на 20 хвилин. Обсмажити оладки на слабкому вогні з невеликою кількістю олії. Прикрасити до смаку.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я