5 овочевих страв, через які ви гладшаєте, але не помічаєте цього

32

Овочі — та група продуктів, яку рекомендують включати до більшості прийомів їжі. В омлет краще додавати шпинат, до основних обідніх страв завжди повинен йти салат, а на вечерю можна сервірувати брокколі на грилі. Однак далеко не всі овочі однаково корисні. І не всі рецепти є безпечними для фігури.

Олія, сіль, цукор, сир та паніровка – це лише деякі з інгредієнтів, які часто використовуються для покращення смаку та текстури овочевих страв, часто насправді перетворюючи їх на висококалорійні страви. І ці характеристики можуть непомітно спричинити небажані кілограми, зазначає Marie Claire.

Оладки з цвітної капусти

В останні роки популярність цвітної капусти різко зросла через її універсальність у приготуванні, ніжного смаку та корисних якостей — вона дійсно містить цінні поживні речовини, такі як клітковина та вітамін С, але коли її обсмажують та занурюють у соус на основі майонезу, овочеве блюдо стає надзвичайно калорійним. Оладки з цвітної капусти готують з використанням яєць, борошна, приправ та олії. Це перетворює низькокалорійний овоч на наповнений калоріями та низькоякісними грамами жиру.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація Марина Ємельянова| РЕЦЕПТИ (@emelyanova_gotovit)

Овочевий гратен

Гратен – це запіканка з підрум’яненою скоринкою з панірувальних сухарів та/або плавленого сиру. Хоча обидва ці інгредієнти дуже смачні, вони роблять будь-яку страву, що навіть складається з найкорисніших овочів, більш калорійним. Часто гратен готують із ситних овочів, таких як солодка картопля, пастернак та буряк, які перед запіканням заливають сумішшю густих вершків, сиру та олії. Ці овочі більш крохмалисті, ніж інші, тому, природно, містять більше калорій та вуглеводів, але інгредієнти на основі молочних продуктів, що використовуються в цій страві, роблять його ще менш придатним для дієти.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ірина vasyalisko (@vasyalisko)

Бурякові чіпси

Буряк багатий на поживні речовини, такі як клітковина, залізо і вітамін С. Фактично, концентровані форми буряків, такі як буряковий сік, знижують кров’яний тиск. Однак це не стосується чіпсів з буряка. Коли ви берете дуже тонку скибочку буряків, обсмажуєте її в маслі і кидаєте в сіль, поживна цінність овочів стає менш щільною. Хоча деякі поживні речовини можуть залишатися недоторканими, доведеться з’їсти дуже велику порцію чіпсів, щоб отримати значну цінність вітамінів та мінералів, що призведе до споживання надмірної порції закуски, насиченої калоріями, жиром та сіллю. Все це зробить контроль ваги складнішим завданням.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від МЕНЕДЖЕР РОСЛИННОЇ ЇЖИ (@zavtrak_s_veganom)

Баклажан темпура

М’який та ніжний баклажан у пікантному хрусткому тісті – це неймовірна страва. Проте страви категорії темпура не такі вже й корисні. Так, баклажани – це багатий на поживні речовини на кшталт клітковини та антиоксидантів продукт із відносно низьким вмістом калорій. Проте після того, як їх обсмажать, вони втрачають свої властивості. Тісто темпура традиційно готується з яєць, борошна та води. Потім продукти, обвалені в цій суміші, занурюють у олію та обсмажують у фритюрі. У випадку з баклажанами темпура тісто та олія додають значні калорії, більшість з яких не дуже хорошої якості. У той час як клітковина не наражається на ризик під час смаження, багата антиоксидантами шкірка цього овочу часто видаляється перед темпурним обсипанням, що позбавляє овоч багатьох поживних речовин. Крім того, страви у темпурі часто подають із соусами, що додає до страви ще більше низькоякісних калорій.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Юлія Сидорова (@juliko_sid)

Морквяний торт

Морква – чудове джерело вітаміну С і заліза, до того ж, вона містить лютеїн – антиоксидант, який може допомогти здоров’ю очей. Однак після термічної обробки вітамін С та лютеїн з великою ймовірністю розкладаються, що призводить до зниження доступності цих поживних речовин при вживанні страв з обробленою морквою у складі. Втрата цих цінних поживних речовин під час приготування знижує поживну цінність морквяних страв, але традиційні інгредієнти для торта роблять його ще менш придатним з погляду схуднення. Цукор, борошно, масло та вершковий сир, що використовуються для глазурі, роблять морквяний торт одним з найменш корисних способів використання моркви, особливо для фігури.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ПРОСТІ ПЕРЕВІРНІ АВТОРСЬКІ РЕЦЕПТИ? (@halalrecipes)

Читайте також:  КБЖУ для схуднення - норми білків, жирів та вуглеводів для зниження ваги

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я




Введіть символи зображені вище :