185 біженців рохінья досягли Індонезії

17
Човен із 185 рохінджа з М’янми прибув до Індонезії після кількох тижнів плавання в морі. Представник поліції повідомив, що серед біженців було 32 дитини.

На відеозаписах видно, що люди помітно ослаблені та виснажені на пляжі провінції Ачех на північно-західному краю острова Суматра. У неділю туди вже прибуло судно із 57 біженцями.

Агентство ООН у справах біженців UNHCR раніше неодноразово закликало до порятунку біженців Рохінья в Індійському океані. За даними організації, цього року небезпечну подорож здійснили більш ніж у шість разів більше рохінджу, ніж минулого. Організація висловила стурбованість у зв’язку з повідомленнями про те, що в Бенгальській затоці зазнає лиха човен із приблизно 190 людьми. За непідтвердженими поки що даними, на судні, яке дрейфує в морі з кінця листопада, загинули щонайменше 20 людей.

У М’янмі військові прийшли до влади на початку лютого 2021 року. З того часу критики режиму зазнають жорстоких переслідувань. Ще до цього сотні тисяч представників мусульманської меншини Рохінья втекли від репресій і переслідувань у переважно буддистській М’янмі, переважно в Бангладеш, а також в інші країни.

Сьогодні о 08:41

Заголовне фото: Rahmat Mirza/AP/dpa

.

Читайте також:  Кірхентаг: Бедфорд-Штром закликає "слухати"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я