4 традиційні рецепти родом з України

124

Далеко не всі українці зараз можуть собі дозволити готувати свої надзвичайно смачні та ситні національні страви. Від щирого серця сподіваємося, що скоро всі повернуться до нормального життя і сім’ї будуть спокійно сідати за стіл і є борщ з пампушками.

Котлети по-київськи


Мабуть, найвідоміша українська страва. Після сала, звісно…

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 140 г
  • Курка – 1,2 кг
  • Петрушка – 20 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Пшеничне борошно – 60 г
  • Панірувальні сухарі – 140 г
  • Рослинна олія – ​​300 мл

Приготування:

Курку обробити так, щоб отримати два філе грудки разом із плечовою кісткою на ніжці. Зняти шкіру. Філе покласти внутрішньою стороною нагору, надрізати від середини вздовж в обидві сторони, покласти половинки так, щоб помістилася начинка, і акуратно відбити. Білі сухожилля підрізати, щоб котлети не зіщулилися.

У мисці змішати нашатковану петрушку, олію та сіль, ретельно перемішати до отримання однорідної маси. Розділити суміш на дві частини, надати форму та прибрати на 3-5 хвилин у морозилку. Потім покласти на філе і загорнути щільно котлету, знову прибрати в морозилку на 3-5 хвилин.

У мисці з’єднати яйця та молоко, збити. Котлети обваляти в борошні, потім у цій суміші, потім у пануванні, потім у суміші, потім знову в пануванні. Акуратно прим’яти.

У ємність для фритюру налити олію та розігріти до 200 градусів. Розігріти до 200 градусів духовку. Підсмажити котлети у фритюрі до золотистої скоринки (приблизно 5 хвилин), потім довести до готовності в духовці протягом 10 хвилин. Перед подачею на стіл промокнути серветкою.

Справжній український борщ


Яскраво виражений смак копченостей із кислинкою — ось секрет справжнього українського борщу.

Читайте також:  Правильна постава - характеристики. Вправи для виправлення постави

Інгредієнти:

  • Буряк – 500 г
  • Копчене сало – 150 г
  • Картопля – 250 г
  • Білокочанна капуста – 500 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яловичина – 300 г
  • Лимон – ½ шт.
  • Рубана петрушка – 2 ст.л.
  • Сметана (35%) – 50 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.

Приготування:

Яловичину нарізати шматками розміром по 2-3 см, на борщ краще брати грудинку. У 5-літрову каструлю покласти яловичину і порізану головку ріпчастої цибулі, можна додати лавровий лист. Ставимо каструлю на вогонь і варимо бульйон приблизно близько години.

Поки бульйон вариться, робимо засмажку. Ріжемо сало шматочками близько 1 см; одна умова — сало має бути домашнього копчення, тобто із яскраво вираженим смаком копченостей. Обсмажуємо сало на сковороді до отримання шкварок, але не пересмажуємо. Трьом на великій тертці буряк, моркву, ріжемо кружальцями цибулю, кладемо все це в сковороду з обсмаженим салом, перемішуємо і смажимо, поки засмажка не стане однорідного кольору, в кінці додаємо томатну пасту, перемішуємо і обсмажуємо ще хвилину. Повинна вийти засмажка з яскраво вираженим запахом копченості.

Коли бульйон готовий, кладемо в нього нашу засмажку. Щоб зробити яскравішим смак копченостей і колір буряків, кладемо в борщ дрібно порізану половину лимона без шкірки. Варимо 10 хвилин.

Шинкуємо капусту і кладемо її в каструлю, варимо хвилин 15, після чого кладемо нарізану часточками приблизно по 0.5 см картопля і варимо ще хвилин 15. Все – борщ готовий! Подавати краще, прикрасивши зеленню та поклавши в сметану.

Часникові пампушки до борщу


Важливо рясно змастити пампушки часниковим соусом, буквально поливаючи кожну булочку.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Вода – 250 мл
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
Читайте також:  Здоров'я печінки: лікар назвав продукти, від яких слід триматися подалі

Приготування:

У теплій воді (не більше 45 градусів) розчинити дріжджі, цукор та сіль. Додати|добавляти| муку|борошно| і половину рослинної олії і замісити тісто. Скачати в кулю, накрити рушником та залишити на 1 годину для підйому.

Потім тісто розділити на невеликі шматочки і скачати кульки розміром з маленьке яйце куряче, укласти щільно в змащену рослинним маслом форму і залишити на 30 хвилин постояти.

Потім змастити жовтком і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Пропустити часник через прес, додати половину рослинної олії і сіль за смаком і збити. Можна додати свіжу зелень до смаку.

Вийняти пампушки з духовки і змастити часниковим соусом. Накрити рушником та залишити на 15 хвилин, після чого перекласти на дерев’яну дошку. Подавати до борщу.

Картопляники


Картопляники, вони ж зрази, вони ж котлети з пюре. Можна називати їх як завгодно, незмінним залишається суть: картопляне пюре, соковита м’ясна начинка та розпечена сковорода.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля – 1 головка
  • М’ясний фарш – 400 г
  • Пшеничне борошно – 1 склянка
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – ​​за смаком

Приготування:

Картоплю очистити і крупно нарізати. Відварити до готовності протягом 20-25 хвилин.

Розім’яти картоплю у пюре. Цибулю дрібно нарізати та обсмажити до золотистого кольору. Додати фарш до цибулі та обсмажити до готовності. Посолити і поперчити наприкінці.

У картопляне пюре вбити яйце, додати трохи більше половини склянки борошна і добре вимісити тісто, що вийшло.

Змішати фарш із подрібненою зеленню. Зліпити котлетки з фаршем усередині. Обваляти їх в борошні, що залишилося. Обсмажити на олії з двох сторін до рум’яної скоринки. Подавати зі сметаною.

Читайте також:  Як не перепити під час новорічного гуляння?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я