4 рецепти іспанської страви гаспачо. Вам навіть не доведеться стояти біля плити!

115

Гаспачо – це не тільки суп. Якщо розбавити його томатним соком та охолодженою водою, він легко перетворюється на напій, який чудово вгамовує спрагу, насичує і не створює почуття тяжкості у шлунку. Не бійтеся великої кількості інгредієнтів — вони створять неповторний смак, а приготування займе мінімум часу. Вам навіть не доведеться стояти біля плити. Всю роботу виконають блендер та холодильник.

Зелений гаспачо

Цей гаспачо готується без традиційних для супу помідорів, проте їх чудово заміняють овочі зеленого кольору.

Інгредієнти:

  • 2 стебла цибулі порея
  • 2 зелені перці
  • 3 огірки
  • 4 ст. листя руколи
  • 2 ст. листя водяного кресу
  • 1 цибуля-шалот
  • 3 злегка збиті яйця
  • 3 ст. нежирного йогурту
  • 1 ½ ст.л. оливкової олії
  • ¾ ст. оцту
  • 1 ч. л. солі
  • ½ ч.л. чорного перцю
  • Дрібка кайєнського перцю
  • Крапля соусу «Табаско»
  • ½ ст.л. рубаного кропу.

Приготування:

Порубайте порей, перець, огірок, водяний крес і руків’я. Усі змішайте. Збийте яйця, йогурт, оливкову олію, оцет, сіль, перець, кайєнський перець, «Табаско». З’єднайте з овочами та перемішайте. Подрібніть все у блендері. Додайте кріп і перемішайте. Перед подачею на стіл охолодіть протягом 4-х годин.

Гаспачо із запеченими овочами

Класичний гаспачо готують із сирих овочів, проте якщо інгредієнти приготувати на грилі, то смак супу виходить ще більш насиченим.

Інгредієнти:

  • 600 г червоної паприки
  • 400 г стиглих помідорів
  • 150 г червоної цибулі
  • 4 неочищені зубчики часнику
  • 1-2 огірки
  • 2 ст. червоного винного оцту
  • 400 мл томатного соку
  • 20 г зелені петрушки
  • 80 мл холодної води
  • 2 ст. оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Запікайте паприку на грилі доти, поки шкірка не почне підгоряти, потім приберіть її в герметичний пакет і залиште на 10 хвилин, після чого зніміть шкірку. На сковорідці гриль обсмажте помідори, часник та цибулю.

Читайте також:  Капуста тут, капуста там! 5 рецептів, які урізноманітнять ваше меню

Замість гриля овочі можна викласти на пергаментному папері на лист і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Огірки крупно поріжте. Усі інгредієнти покладіть у блендер, посоліть, поперчіть, додайте петрушку, винний оцет та оливкову олію, а також томатний сік. Збийте все до однорідної маси. Відправте в холодильник щонайменше на три години.

Гаспачо з буряком

Цей гаспачо здивує вас своїм кисло-солодким смаком та освіжить у спекотний літній день.

Інгредієнти:

  • 580 г помідорів
  • 200 г буряків
  • 50 г цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1-2 ст. оливкової олії
  • 2 ч. л. винного оцту
  • Сіль
  • Перець чилі
  • 2-3 кубики льоду
  • Для подачі: огірок, базилік

Приготування:

Для економії часу можна заздалегідь відварити або запекти буряки. Помідори крупно наріжте. Очистіть цибулю і часник і також крупно наріжте. Очистіть чилі від насіння. Покладіть нарізані овочі в блендер.

Охолоджений варений буряк очистіть і крупно наріжте. Додайте буряки до інших інгредієнтів. Збийте до однорідної маси.

Додати оцет, оливкову олію, кубики льоду і посолити. Збийте ще раз.

Для подачі прикрасьте кожну порцію нарізаним огірком та листочками базиліка, а також збризнете оливковою олією.

Полуничний гаспачо

У охолодженому вигляді ця страва виходить дуже ароматною і по-справжньому літньою.

Інгредієнти:

  • 3 м’ясисті помідори
  • 6-7 ягід полуниці
  • 1 ст. лимонного соку
  • Базилік
  • 1 ст. оливкової олії
  • Соус «Табаско»
  • Сіль
  • Чорний мелений перець

Приготування:

Помідори та полуницю розріжте на кілька частин. Нарізані інгредієнти та базилік покладіть у блендер та подрібніть до однорідної маси.

У збиту масу додайте лимонний сік, соус «Табаско», оливкову олію, сіль та чорний мелений перець. Збийте ще раз.

Готову масу помістіть у холодильник і після того, як суп охолоне, подавайте прикрашеним листям базиліка і полуницею.

Читайте також:  Рецепти червоно-біло-червоних страв на свято Дня незалежності Латвії

Традиційне гаспачо

Колись він вважався стравою для бідняків, але пізніше придбав народне кохання і подався на стіл королеви Іспанії.

  • Стиглі помідори – 1 кг
  • Чорний білий хліб – 150 г
  • Зелений болгарський перець – 1 шт.
  • Середній огірок – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Хересний чи червоний винний оцет – 1,5 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​80 мл.
  • Соус “Табаско” за смаком.

Приготування:

Хліб розламати на кілька шматочків та залити теплою водою на пару хвилин.

З|із| перцю видалити насіння, а огірок очистити від шкірки. Огірки, перець та цибулю нарізати великими кубиками. Часник нарізати пластинами.

Помідори розрізати на 4 частини та ошпарити окропом на кілька хвилин. Зняти всю шкірку та нарізати великими шматочками. Викласти всі овочі у каструлю.

Додати кілька крапель «Табаско», сіль, оцет, оливкова олія та розмочений хліб. Подрібнити усю масу блендером.

Пропустити суп через сито, щоб у ньому не залишилося грудочок.

Суп поставити в холодильник на 3 години та розлити по мисках. Прикрасити дрібно нарізаними овочами чи сухариками та подавати холодним.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я