Якщо на приготування класичного десерту немає часу, скористайтесь цим рецептом. Листкове тісто навіть не доведеться розкочувати і нарізати, а для крему потрібні лише звичайне згущене молоко і масло.
Багато хто любить “Наполеон”, а от готувати – мало хто: дуже вже клопітно і довго. Зовсім інша справа – “Лінивий Наполеон”. Його можна приготувати протягом 20 хвилин без духовки.
“Лінивий Наполеон”
Торт “Наполеон” з готового листкового тіста, яке не потрібно розкачувати та нарізати.
інгредієнти
- Готове листкове бездрожжеве тісто – 1 кг.
- Згущене молоко – 400 г.
- Вершкове масло – 150 г.
Приготування
Розморозьте листкове тісто та розділіть його на пласти. Викладіть на лист з пергаментом і випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180°С – тісто має піднятися і злегка підрум’янитися. Остудіть і розділіть пласти на коржі тонше.
Приготуйте крем: збийте згущене молоко з розм’якшеним маслом.
Зберіть торт: викладіть на тарілку один корж, змастіть його кремом, зверху покладіть ще один і знову змастіть кремом – повторюйте, доки не закінчаться коржі. Зібраний торт змастіть кремом з усіх боків та посипте крихтою, що залишилася від випічки. Готовий торт відправте в холодильник на 2-3 години.
Подивитися цю публікацію в Instagram
.