Шредер проти Бундестагу – суд розгляне позов у ​​травні

15
Шредер проти Бундестагу: Через рік після того, як Бундестаг позбавив колишнього канцлера Герхарда Шредера (СДПН) особливих прав, адміністративний суд Берліна розглядає цю справу. Як повідомили у суді, слухання за скаргою Шредера на це рішення призначено на 4 травня у 2-й палаті. Колишній канцлер вимагає, щоб Бундестаг відновив його особливі права, яких він був позбавлений у травні 2022 року. 79-річний канцлер вимагає, щоб у його розпорядження знову було надано кабінет колишнього канцлера з персоналом.

Бюджетний комітет позбавив Шредера деяких особливих прав та вирішив ліквідувати його офіс. Раніше колишній канцлер піддавався масованій критиці через свої зв’язки з Росією та російським президентом Володимиром Путіним. Декілька його співробітників уже залишили свої посади після нападу Росії на Україну. Однак зв’язки Шредера з російськими корпораціями або Путіним не були згадані у пропозиції, прийнятій бюджетним комітетом.

Після подання скарги юридична фірма, найнята Шредером, заявила, що рішення було незаконним. Було «заявлено, що колишній федеральний канцлер Герхард Шредер більше не виконує своїх так званих «пост-ефективних офіційних обов’язків»». Однак «не уточнюється, що таке «службові обов’язки заднім числом», як має визначатися їх виконання або невиконання і яка процедура має бути дотримана у зв’язку з цим», – йдеться у заяві.

Читайте також:  Проект "Музей майбутнього" - частина плану "Північна Баварія"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я