РФ погрожує бити по супутниках Starlink

17

Дипломати вважають неприпустимим використання мирних супутників зв’язку для оборони України.

РФ погрожує бити по супутниках Starlink.  Фото: @mysiagin / telegram

Супутники Starlink компанії SpaceX опинилися під загрозою. Законною метою військово-космічних сил РФ їх ​​оголосив представник МЗС країни Костянтин Воронцов. Він виступив на засіданні Генасамблеї ООН. Російського дипломата не влаштовує, що Україна використовує цивільні системи у військових цілях. РФ погрожує бити по супутниках не вперше.

РФ погрожує бити по супутниках: «Небезпечна тенденція»

Starlink та його наземні термінали виявилися паличкою-виручалочкою для України в умовах зруйнованих комунікацій. Інтернет-сигнал, який компанія Ілона Маска роздає з космосу, стає єдиним виходом і для звільнених міст, і для ЗСУ.

Пан Воронцов назвав тенденцію, що склалася, небезпечною. За його словами, дії Заходу наражають на ризики стабільності мирної космічної діяльності. Чиновник МЗС РФ заявив, що супутники Starlink, надаючи послуги армії України, стають легітимною мішенню для російських ВКС.

РФ погрожує бити по супутниках: чи реальна космічна загроза

Військові експерти зазначають, що завдання вразити угруповання в три з лишком тисячі супутників є нездійсненним. Хоча протисупутникові ракети Росія має. Крім того, якщо на орбіті виявляться уламки такої кількості об’єктів, це становитиме реальну небезпеку мирної космічної галузі.

Це показали випробування протисупутникової ракети ВКС РФ. Тоді російська армія показово знищила свій старий супутник. В результаті на навколоземній орбіті додалося понад півтори тисячі уламків та уламків. Експерти NASA тоді висловлювали побоювання, що вони можуть завдати шкоди МКС.

Ряд вчених вважає, що кінетична, тобто ударна боротьба з супутниками малоефективна за очевидної дорожнечі і ракет, і запусків.

Що з цього приводу думає Ілон Маск

Ілон Маск, власник концерну SpaceX, вже висловлював ставлення до подібних загроз. Він заявив, що може запускати нові супутники швидше, ніж Росія їх збиватиме. На нові заяви РФ він ще не відреагував. Поки що він активно просуває нову розробку — мобільний термінал Starlink.

Ймовірно, західні політики не зможуть серйозно сприймати погрози російських дипломатів. Той самий Костянтин Воронцов подібний текст уже озвучував для тієї ж аудиторії у вересні 2022 року.

Читайте також:  Лондон сумнівається у "добровільності" російських солдатів

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я