Багато хто боїться братися за приготування пирогів, думаючи, що це складно. Насправді дуже просто. Спробуйте!
Дієтичний капустяний пиріг
Знадобиться:
- яйця – 3 шт;
- кефір – 1 склянка;
- борошно – 3/4 склянки;
- невеликий качан молодої капусти – 1 шт;
- розпушувач – 1 ч.л;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень кропу;
- рослинна олія – 1 ст.л.
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати і згасити на сковороді до напівготовності. Додати зелень, посолити та поперчити.
Змішати яйце, борошно, кефір та розпушувач, додавши щіпку солі. Два яйця, що залишилися, збити віночком в окремій мисці.
Змастити олією форму, у якій пектиметься пиріг. Вилити у форму половину приготованого тіста, зверху викласти капустяну начинку, залити спочатку збитими яйцями, а потім тестом.
Запікати пиріг у духовці при 200 градусах приблизно 20-30 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою.
Пиріг з яйцями та зеленою цибулею
Знадобиться:
- яйця – 4 шт.
- борошно – 7 ст.л.
- сода – 1/3 ч.л.
- сметана – 200 г
- майонез – 1 ст.л.
- сіль за смаком
- рослинна олія – 1 ст.л.
- кунжут – 1 ст.л.
для начинки:
- варені яйця – 6 шт;
- великий пучок зеленої цибулі;
- сіль.
Приготування:
- Збити 4 яйця зі щіпкою солі, додати майонез та сметану. Всипати борошно, змішане із содою. Цибулю дрібно нарізати, варені яйця нарізати середніми кубиками, перемішати начинку і злегка посолити.
- Форму для випічки змастити олією, вилити в неї половину тіста, потім викласти начинку і залити її тестом, що залишився.
- Посипати насінням кунжуту.
- Випікай пиріг при 200 ° С близько півгодини. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою.
Курник
Знадобиться:
- куряче філе – 350-400 г;
- сир – 150 г;
- сметана – 150 ;г
- вершкове масло – 150 г;
- цибуля – 4 шт;
- борошно – 1,5 склянки;
- яйце – 1 шт;
- рослинна олія – 1 ст.л;
- розпушувач – 1 ч.л;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Борошно всипати розпушувач і сіль, перемішати, вбити яйце, перемішати, влити сметану, потім покласти 100 г розм’якшеного вершкового масла. Замісити м’яке тісто, скачати в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на півгодини.
Куряче філе дрібно нарізати і перемішати з|із| цибулею, обсмаженою на вершковому маслі (50 г), поперчити. Сир натерти.
Розкачати тісто формою для пирога, викласти начинку, посипати тертим сиром, защипнути краї і запекти пиріг у розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин.