Незвичайний рецепт для полуничної пори: салат із підсмаженої полуниці та ревеню

35

У Латвії пора полуниці порівняно коротка, і в цей момент ми намагаємося від душі “використовувати” все, що виросло в саду. Щоб нагадати, що полуницю можна їсти не тільки свіжу або заморозити на зиму, – рецепт салату спеціаліста з харчування VCA Аніти Баумане, який здивує друзів на літній вечірці. У бонусі – розрахунок калорій, що важливо для контролю здорової ваги, та перелік поживних речовин.

Салат із підсмаженої полуниці та ревеню (4 порції)

Полуницю і ревінь найчастіше разом можна зустріти у пирозі. Ця – набагато здоровіша – альтернатива дозволяє насолодитися тими ж яскравими смаками пікантним способом. Обсмажування посилює природний смак полуниці, ревеню та спаржі. Рецепт, втім, вимагатиме більше часу та участі, ніж традиційний пиріг.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 склянка сухої зеленої (або консервованої) сочевиці
  • 1 склянка полуниці, що розрізає навпіл
  • 1 склянка нарізаного ревеню
  • 1 чайна ложка кленового сиропу
  • 1 зв’язування спаржі з обрізаними жорсткими кінцями
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • 6 склянок свіжої руколи
  • ¼ склянки роздробленого сиру фета
  • ¼ склянки бальзамічного оцту

Приготування

Перед варінням сочевицю сполоснути. Розігріти 2½ склянки води та сочевиці до температури кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 25 хвилин на повільному вогні, поки сочевиця не стане м’якою. Процідити.

Розігріти духовку до 400 градусів. Деко викласти папером для випічки. З одного боку викласти полуницю та скибочки ревеню та злегка полити кленовим сиропом. Іншу половину залишити вільною, туди треба буде покласти спаржу. Поставити до духовки на 5 хвилин.

Вийняти лист з духовки і додати спаржу. Злегка полити спаржу оливковою олією і підняти, щоб вона рівномірно покрилася ним. Помістити лист в духовку і запікати, поки спаржа не стане м’якою, ще 12-15 хвилин. Вийняти лист з духовки і остудити всі інгредієнти.

Читайте також:  Як набрати вагу – раціон на 2500 ккал. Докладно з прикладами продуктів харчування

Розділити руколу на чотири тарілки для подачі, насипати на руколу ¼ частина полуниці, ревеню, спаржі та сиру фета. Прямо перед подачею полити бальзамічним оцтом.

Харчова цінність однієї порції: 262 калорії, 4 г загальних жирів (у тому числі 1,6 г насичених жирів), 14 г білка, 45 г вуглеводів, 9,7 г клітковини, 14,9 г цукру (2 г доданого цукру), 105 мг натрію.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я