Наслідки війни відчувають усі німецькі фірми

16

“Конфлікт фактично торкнувся всіх компаній з інвестиціями через нас”, – сказав у середу керуючий директор NBank.

 

NBank: Наслідки війни відчувають усі німецькі фірми

Під час просування молодих компаній у Нижній Саксонії наслідки війни в Україні минулого року відчувалися повсюдно, за даними державного NBank. “Конфлікт фактично торкнувся всіх компаній з інвестиціями через нас”, – сказав у середу керуючий директор NBank Capital Стефан Струве-Рамот. У дочірній компанії державний банк розвитку об’єднує свою діяльність із початковим фінансуванням бізнес-моделей, які вважаються інноваційними та життєздатними в майбутньому.

Кількість компаній у портфелі NBank Capital у 2022 році скоротилася на шість до 83, а обсяг інвестицій порівняно з 2021 роком зменшився з 81 млн євро до 78,5 млн євро, повідомив співголова правління Ральф Борхерс. Він пояснив невеликий спад, незважаючи на 20 нових фінансувань, а також подальших фінансів із успішним продажем, а також деякими випадками неплатоспроможності, особливо серед стартапів. За його словами, надія на зліт після коронакризи була швидко приглушена війною.

З 83 компаній, які нині мають частку, майже третина (31%) – це звані усталені фірми. По добрій третині припадає на підприємства-початківці, яким менше десяти років (34 %) або менше п’яти років (35 %). Одним із основних напрямків фінансування з інвестиційним періодом від семи до десяти років є компанії зі стійкими продуктами та рішеннями у галузі захисту клімату, енергетики та навколишнього середовища. За словами керівництва, цього року існує велика потреба в капіталі: «Попит дуже високий».

.

Читайте також:  Війна в Україні 7 грудня

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я