Мобілізація в Україні – міф та пояснення

77
Мобілізація в Україні

Без зайвих слів пропоную розставити всі крапки над «і» з приводу мобілізації:

Міф №1. Вручення повістки не означає, що завтра на фронт

Більшість повісток видають для актуалізації облікових даних військовозобов’язаних.
У територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (колишні «військкомати») немає відомостей про кількість військовозобов’язаних, що зараз проживають на території, за яку вони відповідають — повістки й роздають в громадських місцях та майже всім для того, щоб люди прийшли до центру комплектування та стали на військовий облік.

Міф №2. Мій військкомат — це той, де я зареєстрований

Ні. Якщо військовозобов’язаний внаслідок початку повномасштабного наступу змінив місце проживання, він мусить протягом 7 днів після прибуття повідомити центр комплектування і стати на військовий облік. Якщо людина захоче повернутися додому, вона повинна піти до центру комплектування й знятися з обліку. Зробити це буде потрібно не пізніше 3 днів до виїзду.

Міф №3. У мене білий «білет» — я не підлягаю мобілізації

Ні, адже білий «білет» частіше всього означає, що військовозобов’язаний не придатний до служби у мирний час, а от у воєнний час придатний, але обмежено. Наприклад, десантником, морпіхом чи снайпером не візьмуть, а от служити у тилу — запросто.

Міф №4. Я підпадаю під 4 хвилю мобілізації, мене не мають зараз мобілізувати

Хвилі мобілізації — це умовний поділ, який позначає, які категорії людей перебувають у пріоритеті на призов. Однак документально хвиль мобілізації не визначено.

Міф №5. Бронювання дає можливість вільно виїжджати за кордон

Багато хто вважає, що отримавши право на звільнення від служби, через те, що його забронювали, людина матиме можливість вільно їздити на прогулянку в Амстердам чи на пиво в Мюнхен. Проте це не зовсім так.
Заброньований на період мобілізації та на воєнний час військовозобов’язаний може виїздити лише зі службовою метою, тобто у відрядження.

Читайте також:  Україна відповіла на бомбардування енергооб'єктів — ISW

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я