Масляна йде: найкращі рецепти млинців

213

У давнину млинець за своєю формою та значимістю прирівнювався до сонця і тому щоб рік був теплим, сонячним та родючим, на Масляну (цього року вона йде з 20 по 26 лютого) необхідно їсти млинці. Пропонуємо кілька чудових рецептів.

Ажурні

Знадобиться:

  • Олія (для випікання)
  • Сода (харчова) – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 скл.
  • Яйце – 1-2 шт
  • Молоко – 1 скл.
  • Кефір – 0,5 л

Приготування:

У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (має бути теплим, але не гарячим). Додати яйце (якщо велике – одне, дрібне – два), цукор, сіль, соду і перемішати. Покласти борошно (приблизно 1.5 склянки), стільки, щоб маса була, як хороша густа сметана, тепер ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Молоко довести до кипіння і тоненьким струмком влити в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).

Якщо тісто вийшло рідким, на вашу думку, додайте трохи борошна.

Потім додати 1-2 ст. л. олії, перемішати, тісто для випічки млинців готове! Друк млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді, змащуючи сковороду олією.

Оксамитові

Знадобиться:

  • Сіль (щіпка)
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Олія – ​​3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно – 1,5 скл.
  • Молоко – 3 скл.
  • Яйце куряче – 3 шт

Приготування:

Яйця збити у стійку піну, додати одну склянку молока, сіль, цукор. Поступово ввести в суміш борошно, перемішати до зникнення грудочок. Додати молоко, що залишилося, перемішати і ввести рослинну олію. Добре збити і випікати на розпеченій сковороді, змащеній олією. Готові млинці змастити вершковим маслом та насолоджуватися!

Сирні

Знадобиться:

  • Сир (низькокалорійний, м’який) – 200 г
  • Молоко – 150 г
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Яйце – 3 шт
  • Олія вершкове – 30 г
  • Зелень порізана (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 2-3 столові ложки
  • Сіль, цукор – за смаком
Читайте також:  Історія салату олів'є, який раніше носив назву "Майонез із дичини"

Приготування:

Змішати блендер сир, молоко і борошно. Додати яйця, олію (за бажанням), сіль, добре збити до утворення однорідної маси. Додати зелень, перемішати на нижчій швидкості, щоб не подрібнити сильно. Смажити млинці на сковороді, розігрітій на вогні більше середнього, змащуючи сковороду олією чи шматочком сала.

Зелені

Знадобиться:

  • Шпинат – 100 г
  • Вода – 150 мл
  • Молоко – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 8 ст.л.
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 5 ч.л
  • Сода – 0,5 ч.л
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. у тісто

Приготування:

Шпинат помістити в миску блендера. Додати воду та цукор, добре збити до однорідної маси. Молоко налити в миску, додати яйця, сіль та ванілін, трохи збити віночком. До молочної суміші додати шпинат і добре перемішати. Потім ввести борошно з содою і ретельно розмішати тісто, щоб не було грудочок. В останню чергу додати олію і ще раз перемішати. Сковороду розжарити (під перший млинець змастити олією) і випікати млинці з двох сторін до легкого підрум’янювання.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я