Київ готує нові війська на фронт

37
Уряд США оголосив про нову військову допомогу Україні у розмірі 325 мільйонів доларів США (трохи менше 297 мільйонів євро). Пакет включає в основному боєприпаси для таких систем озброєння, як реактивні системи залпового вогню «Гімар» та артилерійські снаряди, повідомила прес-секретар президента США Джо Байдена Карін Жан-П’єр. Нова допомога надійшла з військових запасів США, повідомили у Білому домі.

«Ця нова допомога у сфері безпеки дозволить Україні продовжувати доблесно захищати себе перед жорстокою, неспровокованою та невиправданою війною Росії», – заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. США вважаються найважливішим союзником України в оборонній боротьбі проти російського вторгнення та підтримують Україну мільярдами доларів військової допомоги з початку російської агресивної війни.

Зеленський: Київ готує нові війська

За словами президента Володимира Зеленського, Україна готує нові війська для розгортання на передовій. Зокрема, це прикордонні війська, які він відвідав у середу на Волині у прикордонному трикутнику України з Білоруссю та Польщею. Прикордонні війська України вже розгорнуті на фронтах, зокрема у місті Бахмут на сході України, де точаться сильні бої.

«Разом із усіма нашими силами оборони та безпеки прикордонники борються на передовій, навіть на найскладніших ділянках», – сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. «Ми також готуємо нові підрозділи – прикордонні загони – приєднатися до наших активних операцій, приєднатися до руху, який поступово розвиваємо».

Повітряна тривога у Києві: спекуляції навколо супутника Nasa

Незвичайний хвіст світла на нічному горизонті над Києвом спричинив повітряну тривогу в українській столиці. Незабаром після цього військова адміністрація міста оголосила в Telegram, що причиною цього явища міг стати супутник Nasa, що вийшов з ладу, який увійшов в атмосферу Землі. «Була оголошена повітряна тривога, щоб уникнути жертв через падіння уламків на землю», – йдеться у повідомленні. Протиповітряна оборона не була задіяна, йдеться у повідомленні. Супутник може бути космічним телескопом RHESSI, входження якого в атмосферу було оголошено на четвер. Телескоп було запущено у лютому 2002 року, а його місія завершилася у жовтні 2018 року.

Читайте також:  Як вступити до Гарварду: умови та особливості для абітурієнтів

Київ: лише двійник Путіна перебуває з візитом на лінії фронту

Київ вважає, що президент Росії Володимир Путін був представлений двійником під час свого нібито фронтового візиту на окуповані території України. “Це був не справжній Путін”, – бездоказово заявив у середу на телебаченні секретар Ради національної безпеки України Олексій Данилов. «Щоб мати можливість поговорити зі справжнім Путіним, потрібно перебувати в карантині щонайменше 10–14 днів». Путін, якого бачили у Херсоні, за його словами, був «звичайним двійником, яких, як ми знаємо, дещо».

За словами Данилова, Путін був «зляканою людиною», і думка про те, що він вирішив відвідати фронт, просто неможлива. Згідно з заявами Кремля у вівторок, Путін відвідав окуповані території Херсонської області на півдні та Луганська на сході України та зустрівся з вищим військовим керівництвом. Кремль не уточнив точний час передбачуваного візиту. Інформація із зони бойових дій не може бути перевірена незалежно.

Українські фронтовики отримують додатково близько 2500 євро на місяць

Українські солдати отримуватимуть 100 000 гривень (близько 2 500 євро) на місяць додатково до зарплати за службу на передовій у боротьбі з російськими військами. Про це вчора оголосило українське військове керівництво, щоб покласти край спекуляціям щодо грошового забезпечення та надбавок. «Солдат, який служить країні та захищає її від агресора, ризикує власним життям та здоров’ям, виконує завдання у надзвичайно складних умовах, має бути високо мотивованим», – йдеться у заяві Генштабу.

100 000 гривень було зарезервовано для «захисників, які борються безпосередньо на передовий». Солдати, які виконують завдання у зоні бойових дій, але не беруть безпосередньої участі у боях, а також солдати протиповітряної оборони отримали 30 000 гривень (737 євро) надбавки. Ті, хто перебувають у тилу, не отримують фронтових надбавок. З початку лютого базове військове забезпечення для всіх військовослужбовців було підвищено трохи менше 20 000 гривень (490 євро).

Читайте також:  Розпочалися тренування українців на танках "Абрамс"

Що буде важливим сьогодні

На фронтах у східній Україні знову очікуються запеклі бої.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я