Дві ситні вегетаріанські страви, які варто спробувати

118

Якщо новий рік ви почали з обіцянки вести здоровий спосіб життя і спробувати щось нове, можливо, варто покуштувати щось вегетаріанське?

Суп з цибулі-порею та картоплі

складові

  • 1 кг картоплі
  • 1 ст. оливкової олії
  • 1 стебло селери
  • 1 морква
  • 1 невелика цибулина
  • 1 цибуля-порей
  • 2 часточки часнику
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г борошна
  • 800-850 г овочевого бульйону
  • 250 г молока
  • 180 г крем-сиру
  • сіль, чорний перець за смаком
  • 150 г тертого сиру для подачі (можна не додавати)
  • грецький або йогурт без добавок для подачі
  • зелень для подачі

Приготування

Почистіть картоплю і наріжте її великими шматочками (2×2 см), відваріть в солоній воді до готовності (близько 20 хвилин)

У сковороді або великій каструлі обсмажте на оливковій олії дрібно нарізану цибулю, часник, селера, цибулю-порей та моркву.

Додайте до обсмажених овочів вершкове масло|мастило| і розтопіть його.

Додайте|добавляйте| муку|борошно| і, помішуючи, обсмажуйте близько 30 секунд.

До овочевого рагу потроху додайте бульйон, помішуючи, нагрівайте до закипання бульйону.

Долийте молоко і додай крем-сир, перемішайте і доведіть знову до кипіння.

Додай картопля, сіль та перець, перемішайте.

Половину супу збийте блендером (це зробить суп кремовішим).

Подавайте разом із грецьким йогуртом, сиром та зеленню.

Лазання з гарбузом та козячим сиром

складові

  • 1 цибулина
  • 2 часточки часнику
  • 2 ст.ложки оливкової олії
  • 1 невеликий горіховий гарбуз (також підійде мускатний або будь-який інший)
  • 1 ст. листків чебрецю та розмарину (можна використовувати сушені)
  • 65 г вершкового масла
  • 65 г пшеничного борошна
  • 800 мл молока
  • тертий мускатний горіх
  • 150 г тертого твердого сиру
  • 150 г напівм’якого козячого сиру
  • 150 г тертого сиру моцарелла
  • листи лазаньї

Приготування

Обсмажуйте на сковороді дрібно нарізану цибулю та часник, доки вони не стануть золотистими.

Читайте також:  Скільки лимонів потрібно з'їсти, щоб покрити денну норму вітаміну С?

Почистіть гарбуз і наріжте на тонкі шматочки (форма значення не має), покладіть його в каструлю разом із дрібно порубаними листочками чебрецю та розмарину. Перемішайте, накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

Приготуйте соус бешамель – в каструльці розтопіть масло|мастило|, додайте|добавляйте| муку|борошно|, перемішуючи, обсмажуйте одну хвилину. Постійно помішуючи, поступово додайте молоко. Коли соус закипить і почне булькати, потріть горіх мускатний і додайте трохи меленого перцю. Замішайте в соус твердий сир та вимкніть вогонь.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Складіть лазанью – намажте дно великої форми 2-3 столовими ложками соусу бешамель, викладіть листи лазаньї в один шар. Викладіть на них половину гарбузової суміші, зверху рівномірно розкладіть шматочки козячого сиру і вилийте приблизно половину соусу бешамель, розрівняйте.

Повторіть процес із другим шаром лазаньї, залишивши 4-5 ст. ложок соусу бешамель для верхнього шару.

Вилийте на верхній шар пластинок лазаньї соус бешамель, що залишився, розрівняйте і рівномірно посипте тертою моцарелою.

Накрийте фольгою та запікайте 20 хвилин.

Зніміть фольгу і запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не покриється золотистою скоринкою.

Прикрасьте листочками розмарину і подавайте у гарячому вигляді.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я