Чому телефон не слід класти екраном вгору

142

Більшість із нас, дістаючи смартфон на роботі чи в громадському місці, кладуть його біля себе екраном нагору. Це зручно, адже так ви не пропускаєте повідомлень та дзвінків. Але експерти кажуть, що так не варто робити.

Виявляється, таке становище дозволяє збільшити продуктивність, функціональність та довговічність гаджета.

Охолодження

Смартфони сконструйовані таким чином, що охолодження відбувається через задню панель. Зокрема, до неї прилягає акумулятор, який нагрівається під час роботи та потребує контакту із зовнішнім середовищем, щоб балансувати свою температуру.

Якщо смартфон покласти екраном нагору, необхідний теплообмін ускладниться. Це може призвести до пошкодження акумулятора та інших деталей, які потребують охолодження, таких як процесор чи графічний чіп. Тому телефон краще класти екраном донизу або встановлювати під кутом на спеціальну підставку. Це може бути простий холдер або з додатковими функціями – головне, щоб пристрій не лежав на столі.

Камера

Також положення екрану вниз дозволяє захистити основну камеру гаджета від подряпин. Екран часто захищаємо спеціальною плівкою або склом, в той же час камера залишається беззахисною. Її не накривають ні чохлом, ні якимось іншим шаром, оскільки це порушує її роботу. Саме тому об’єктив чи об’єктиви краще тримати зверху – так вони менше контактуватимуть з іншими предметами.

Читайте також:  Літні спальні мішки – оптимальний вибір для літніх пригод

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я