Морква по-корейськи – звична страва на наших столах. А ось буряки по-корейськи куштували далеко не всі. А даремно! Це надзвичайно смачно і, звичайно, корисно.
Ще одна перевага буряка по-корейськи — вона готується швидко: всього кілька простих інгредієнтів, і пікантна бурякова закуска з чудовим смаком у вас на столі.
Інгредієнти:
- Буряк – 3 штуки
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Сіль за смаком
- Цукор – 2 столові ложки
- мелений коріандр – 2 чайні ложки
- мелений чорний перець – 1 чайна ложка
- Оцет столовий – 1 столова ложка
- Рафінована олія – 5 столових ложок
Приготування:
Буряк мий і ставимо варити до моменту закипання. Після того, як буряк закипить, варимо ще 10-15 хвилин, остудити. Чистимо і шаткуємо на тертці для корейської моркви (якщо є досвід і вправність, використовуємо ніж).
Часник трьом на дрібній тертці або пропускаємо через часнику, додаємо до буряків, солимо, перчимо, додаємо коріандр, цукор і оцет, перемішуємо.
Масло розжарюємо на сковороді і обсмажуємо в ньому нарізану цибулю, даємо їй охолонути. Додаємо цибулю з олією у буряк і перемішуємо. Накриваємо кришкою та ставимо в холодильник на 6 годин. Повірте, це дуже смачно!