Борис Рейн: Переговори правильною дорогою

7

У середу ХДС вже зустрічався із СДПН, наступного понеділка переговори будуть продовжені.

Борис Рейн: Переговори правильною дорогою

Борис Рейн: Переговори правильною дорогою

Прем’єр-міністр ХДС Гессена Борис Рейн вважає, що попередні переговори після виборів у землі перебувають на правильному шляху. Загалом через 2 дні після перемоги на виборах минулої неділі його партія провела перші переговори з попереднім партнером щодо коаліції «зелених», як заявив Рейн у п’ятницю після конференції міністрів-президентів (MPK) у Франкфурті. У середу ХДС вже зустрічався із СДПН. Наступного понеділка переговори будуть продовжені – потім також із ВДП.

Попередні переговори мають конфіденційний характер, як і подальші коаліційні переговори. «Я маю сказати, що вони проходять у дуже гарній і конструктивній атмосфері», – сказав Рейн, який нещодавно став також головою МПК, про минулі попередні переговори. Враховуючи значні втрати голосів СДПН та ВДП, він додав: «Звичайно, в Гессені ваги вже сильно змістилися». Це має бути відображено у майбутній коаліційній угоді.

ХДС як явний переможець виборів у землі може спокійно вибирати, чи формувати йому знову урядовий союз із «зеленими» чи з СДПН. СвДП, яка тільки-но повернулася до парламенту Вісбадена, математично для цього не потрібна.

Читайте також:  Північна Корея демонструє силу військовим парадом

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я