Більшість німців за переговори між Україною та Росією

17

Український президент Зеленський хоче зміцнити підтримку Заходу і прагне якнайшвидшого вступу до НАТО. Але більшість німців налаштовані скептично.

 

Більшість німців за переговори між Україною та Росією

Майже через 15 місяців після нападу Росії на Україну більшість німців виступили за переговори між Україною та Росією про мирне врегулювання.

Незадовго до можливого візиту президента України Володимира Зеленського до Німеччини 55% німців висловилися за переговори, спрямовані на припинення війни, під час опитування, проведеного інститутом дослідження громадської думки YouGov на замовлення Deutsche Presse-Agentur. Лише 28% висловилися проти.

Крім того, більшість респондентів висловилися проти вступу України до НАТО, як того вимагає Зеленський. 54 % проти і лише 27 % – за те, щоб Україна мала перспективу членства в НАТО. Зеленський збирається відвідати саміт НАТО у Вільнюсі (Литва) у липні та сподівається, що там буде розчищено шлях для вступу його країни до Північноатлантичного альянсу. «Ні в Україні, ні в Європі, ні в НАТО більшість населення не зрозуміє, якщо Київ не отримає заслуженого запрошення», сказав він у своїй промові у квітні.

Однак для уряду Німеччини такий крок поки не стоїть на порядку денному. У неділю Зеленському буде вручено престижну премію Карла Великого в Аахені. Чи буде він особисто присутній на церемонії – питання таке ж відкрите, як і те, чи зустрінеться він перед цим з канцлером Олафом Шольцем і федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром у Берліні. Не виключено, що перед Німеччиною Зеленський завітає до Італії і буде прийнятий на аудієнції у Папи Римського Франциска.

Читайте також:  Донорська конференція у Парижі: скільки дасть Німеччина?

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я