Здається, суп на столі — це така класика, без якої не обходяться в жодному будинку. Прийшли холоди, а значить, саме час готувати курячий суп, що зігріває, з локшиною.
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це справжній смак дитинства. Головне у ньому – це смачний бульйон.
Варто пам’ятати, що час варіння курки залежатиме від віку курки – чим вона старша, тим довше вариться бульйон: від 1 до 2 годин. Якщо ви хочете, щоб у вас вийшло смачне м’ясо, то солити бульйон треба відразу після закипання, а якщо ціль – дивовижний бульйон – солити його треба в кінці варіння. Коли вода закипить, не накривайте кришку кришкою, тоді бульйон буде прозорим.
Додати смаку можна, поклади цибулю, якщо ви її не любите – просто зваріть її цілком і видаліть після. Моркву для супу краще злегка пасерувати на олії і додати в кінці варіння.
Курячий суп з вермішеллю
Складові:
- Курячі стегенця – 3 штуки.
- Три картоплини.
- Одна морквина.
- Одна цибулина.
- Локшина – 30 гр.
- Зелень, сіль|соль|, перець.
Промиті стегенця кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму. Пам’ятаємо, що солити ми будемо наприкінці. Кладемо неочищену миту цибулину і закриваємо кришкою. Через 30 хвилин виловлюємо цибулину, кладемо морквину, трохи спасеровану на олії. Її можна натерти на великій тертці, а можна нарізати і соломкою.
Через 5 хвилин додаємо очищену та нарізану картоплю. Варимо ще 10-15 хвилин.
Потім додаємо локшину, варимо 15 хвилин. Після кладемо спеції: зелень, якій ви віддаєте перевагу, перчимо, солимо. Варимо ще п’ять хвилин, вимикаємо і даємо супу настоятися бодай десять хвилин. За бажання можна додати зварене круто яйце.