Відзначаючи свободу і незалежність Латвії, мережа продуктових магазинів ELVI спільно з кухарем та спеціалістом з харчування Євгенією Янсоне пропонує два рецепти – спокусливо гарний млинцевий торт, який ідеально підійде як до святкового сніданку, так і до обіднього десерту, а також запечені в духовці буряки з соу з хрону та маскарпоні як гарнір до святкового жаркого.
Млинець «Червоний оксамит»
Інгредієнти для млинців
- 3 яйця
- 130 мл ряжанки
- 350 мл молока
- 160 г пшеничного борошна (60 г цільнозернового борошна + 100 г борошна вищого гатунку)
- 2 ч. л. порошку какао
- 1 ч. л. цукру
- 1 ст. ванільного цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 2 ст. рослинної олії
- червоний харчовий барвник або кілька столових ложок концентрованого бурякового соку
Крем
- 180 г крем-сиру
- 200 г грецького йогурту
- 2 ст. цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного цукру
- малина або інші ягоди для прикраси
Приготування
Зробіть млинці:
- У великій мисці змішайте яйця з цукром та ряжанкою.
- Додайте борошно, що просіяє, і какао-порошок, змішайте все до однорідної маси.
- Долийте молока, додай ванільний цукор, сіль, масло|мастило| і харчовий барвник або буряковий сік (щоб приготувати концентрат бурякового соку, в маленькій каструльці скип’яти 100 мл бурякового соку і варити його доти, поки|доки| з|із| соку не випарується вся вода і залишиться близько 2 ст ложок концентрату соку).
- Ще раз ретельно перемішайте масу та залиште на 15 хвилин.
- Посмажте тонкі млинці і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.
Приготуйте крем:
Збийте крем-сир із цукровою пудрою та ванільним цукром, потім додайте грецький йогурт і збивайте ще 20 секунд доки маса не стане однорідною.
Зберіть «торт»:
- Тонким шаром намажте крем на перший млинець, покладіть зверху наступний, продовжіть, поки не намажете всі млинці.
- Прикрасьте малиною чи іншими ягодами.
Запечені буряки з кремом з хрону і маскарпоне
складові
- 1 кг очищеного буряку
- 4 часточки часнику
- пучок чебрецю або 3 ч. ложки сушеного чебрецю
- сіль, чорний перець за смаком
- оливкова олія
- сік ½ лимона
Крем із хрону
- 250 г сиру маскарпоне
- 150 г грецького йогурту
- 2-6 ст. хрону
- сіль, чорний перець
- 1 ч. л. цедри лимона
Приготування
- Наріжте буряки на великі шматочки.
- У велику миску налийте оливкову олію, видавіть часник через прес, додайте лимонний сік, сіль, перець і листя чебрецю.
- Перемішайте та висипте в миску буряки.
- Перемішайте масу так, щоб буряк був рівномірно покритий олією зі спеціями.
- Викладіть буряк на деко і запікайте близько 45 хвилин – 1 годину при температурі 180 градусів (поки буряк не стане м’яким).
- Приготуйте крем – збийте крем-сир із грецьким йогуртом, хріном, цедрою лимона, сіллю та перцем.
- Насолоджуйтесь теплим буряком з кремом із хрону.
.