Рецепти червоно-біло-червоних страв на свято Дня незалежності Латвії

13

Відзначаючи свободу і незалежність Латвії, мережа продуктових магазинів ELVI спільно з кухарем та спеціалістом з харчування Євгенією Янсоне пропонує два рецепти – спокусливо гарний млинцевий торт, який ідеально підійде як до святкового сніданку, так і до обіднього десерту, а також запечені в духовці буряки з соу з хрону та маскарпоні як гарнір до святкового жаркого.

Млинець «Червоний оксамит»


Інгредієнти для млинців

  • 3 яйця
  • 130 мл ряжанки
  • 350 мл молока
  • 160 г пшеничного борошна (60 г цільнозернового борошна + 100 г борошна вищого гатунку)
  • 2 ч. л. порошку какао
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ст. ванільного цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ст. рослинної олії
  • червоний харчовий барвник або кілька столових ложок концентрованого бурякового соку

Крем

  • 180 г крем-сиру
  • 200 г грецького йогурту
  • 2 ст. цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • малина або інші ягоди для прикраси

Приготування

Зробіть млинці:

  • У великій мисці змішайте яйця з цукром та ряжанкою.
  • Додайте борошно, що просіяє, і какао-порошок, змішайте все до однорідної маси.
  • Долийте молока, додай ванільний цукор, сіль, масло|мастило| і харчовий барвник або буряковий сік (щоб приготувати концентрат бурякового соку, в маленькій каструльці скип’яти 100 мл бурякового соку і варити його доти, поки|доки| з|із| соку не випарується вся вода і залишиться близько 2 ст ложок концентрату соку).
  • Ще раз ретельно перемішайте масу та залиште на 15 хвилин.
  • Посмажте тонкі млинці і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.

Приготуйте крем:

Збийте крем-сир із цукровою пудрою та ванільним цукром, потім додайте грецький йогурт і збивайте ще 20 секунд доки маса не стане однорідною.

Зберіть «торт»:

  • Тонким шаром намажте крем на перший млинець, покладіть зверху наступний, продовжіть, поки не намажете всі млинці.
  • Прикрасьте малиною чи іншими ягодами.
Читайте також:  Небезпечно для шлунка: продукти, які не можна їсти вранці натщесерце

Запечені буряки з кремом з хрону і маскарпоне


складові

  • 1 кг очищеного буряку
  • 4 часточки часнику
  • пучок чебрецю або 3 ч. ложки сушеного чебрецю
  • сіль, чорний перець за смаком
  • оливкова олія
  • сік ½ лимона

Крем із хрону

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 150 г грецького йогурту
  • 2-6 ст. хрону
  • сіль, чорний перець
  • 1 ч. л. цедри лимона

Приготування

  • Наріжте буряки на великі шматочки.
  • У велику миску налийте оливкову олію, видавіть часник через прес, додайте лимонний сік, сіль, перець і листя чебрецю.
  • Перемішайте та висипте в миску буряки.
  • Перемішайте масу так, щоб буряк був рівномірно покритий олією зі спеціями.
  • Викладіть буряк на деко і запікайте близько 45 хвилин – 1 годину при температурі 180 градусів (поки буряк не стане м’яким).
  • Приготуйте крем – збийте крем-сир із грецьким йогуртом, хріном, цедрою лимона, сіллю та перцем.
  • Насолоджуйтесь теплим буряком з кремом із хрону.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я