Жителі Баварії незадоволені урядом

8

Якби вибори в Баварії відбулися у неділю, ХСС та «Вільні виборці» могли б продовжити свою коаліцію. Але підтримка християнських соціалістів та прем’єр-міністра Зедера знижується.

 

Жителі Баварії незадоволені урядом

Жителі Баварії незадоволені урядом: за чверть року до земельних виборів падає задоволеність урядом ХСС та Вільних виборців, а також особисто прем’єр-міністром Маркусом Зедером, згідно з опитуванням. Згідно з опитуванням, проведеним інститутом GMS на замовлення Sat.1 Bayern та Antenne Bayern, задоволеність його урядом зараз становить лише 47 % – на 6 % менше, ніж у травні/червні. 48% (зростання на 4%) «дуже» чи «швидше» не задоволені роботою уряду.

Тільки 51% вважає Зедера добрим прем’єр-міністром – найнижчий показник за останні роки. 45% не вважають лідера ХСС добрим главою уряду.

Проте більшість, як і раніше, хоче мати уряд, який очолює ХСС, або самостійно (29 %), або з партнером по коаліції (36 %). Коаліційний уряд інших партій без участі ХСС хочуть 27%.

Якби вибори у землі відбулися в неділю, ХСС та «Вільні виборці» могли б продовжити свою коаліцію. Однак у недільному опитуванні ХСС – на відміну від попередніх опитувань – більше не набирає понад 40%. З іншого боку, «Зелені» з 15%, «Вільні виборці» з 12% та AfD з 13% набрали по одному процентному пункту порівняно з попереднім опитуванням. Рейтинг СДПН складає 9%. ВДП залишається на рівні 4%.

Читайте також:  Північна Корея запустила ще одну ракету малої дальності

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я