Зеленський просить Ізраїль допомогти Україні системами ППО

20
Зеленський

ППО потрібні Україні для боротьби з іранськими дронами

Зеленський просить Ізраїль допомогти Україні системами ППО.  Фото: Прес-служба офісу президента України

Президент України у відеоформаті звернувся не до керівництва Ізраїлю, а безпосередньо до народу. Він попросив ізраїльтян вирішити, на чиєму вони боці: на боці демократії чи тих, хто заплющив очі на терор з боку РФ. Володимир Зеленський просить Ізраїль допомогти захистити небо України Він подякував ізраїльтянам за медичну та медіапідтримку. Він вважає, що справа дійде і до постачання систем ППО.

Зеленський просить Ізраїль захистити небо України

На думку Володимира Зеленського, для Ізраїлю проблеми України стають ближчими і зрозумілішими останнім часом. На обговореннях у Ставці Головнокомандувача у Києві стали частіше звучати слова «Іран», «іранський». Йдеться про безперервні атаки дронів, які Ісламська Республіка постачає армії РФ. Ці авіаудари вже вивели з ладу понад третину української енергосистеми. У країні запроваджено режим жорсткої економії електроенергії.

За даними української розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 тільки дронів Shahed-136. Є й інші марки БПЛА, зараз обговорюється закупівля крилатих ракет малої дальності. “Програючи на полі бою, путінські війська хочуть відігратися на мирних громадянах, на комунальній інфраструктурі”, – вважає український президент.

Володимир Зеленський упевнений, що для Ізраїлю Іран також становить смертельну небезпеку. Згідно з результатами опитувань, більшість ізраїльтян головною зовнішньополітичною загрозою вважають Іран.

Україна вже допомогла Ізраїлю – Зеленський

Володимир Зеленський вважає, що Україна допомагає Ізраїлю вже тим, що не здається протистоїть агресії РФ. Втрати російської армії змусили воєначальників РФ стягувати війська та техніку з інших гарячих точок, у тому числі із Сирії. Ця арабська країна стала полем битви між Іраном та Ізраїлем, свої інтереси там просувають Туреччина та Росія.

Читайте також:  Україна ввела нові санкції проти бізнесменів із РФ

Крім того, Володимир Зеленський натякнув, що Іран за свої дрони та ракети отримує від РФ не тільки й не так гроші. На його думку, Росія сприяє розвитку ядерної програми Ірану.

Зеленський просить Ізраїль приєднатися до інших демократичних країн

Зеленський звернув увагу на політику Ізраїлю, який із 2014 року намагається не дратувати Москву та не надає реальної допомоги Україні. Проте він наголосив, що це вибір країни, маючи на увазі суверенітет Ізраїлю. Однак зараз, вважає він, ще є сенс змінити пріоритети та розвалити альянс Ірану та РФ, надавши допомогу Україні. Насамперед маються на увазі системи ППО.

Володимир Зеленський не згадав про нещодавній випадок непрямої, несподіваної допомоги від Ізраїлю. 23 жовтня ізраїльські ВПС розбили складальний цех на захід від Дамаску. Там вироблялися іранські безпілотники, зокрема горезвісні Shahed.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я