Загальнонаціональний рейд проти мережі фінансування ІД

17

Терористичне ополчення ІД все ще воює у Сирії, серед інших місць. Гроші на ці цілі збираються й у Німеччині. Наразі правоохоронним органам вдалося завдати майже загальнонаціонального удару по помічникам.

 

Загальнонаціональний рейд проти мережі фінансування ІД

Рейд проти мережі фінансування ІД: Федеральна прокуратура заарештувала семеро підозрюваних прихильників терористичної організації «Ісламська держава» (ІД). Крім того, в середу вранці були проведені обшуки в Берліні, Баварії, Бремені, Баден-Вюртемберзі, Гамбурзі, Гессені, Рейнланд-Пфальці, Тюрінгії, Нижній Саксонії та Північному Рейні-Вестфалії, повідомила влада Карлсруе. Розслідування стосувалося мережі фінансування ІД. Про це також повідомляли газети «BZ» та «Bild».

Згідно з інформацією, чотири арешти були здійснені в Північному Рейні-Вестфалії, по одному – у Баден-Вюртемберзі, Рейнланд-Пфальці та Бремені. Чоловіки та жінки – переважно німецької національності – звинувачуються найвищим прокурорським органом країни у підтримці терористичної організації.

Кампанії у соціальних мережах

За інформацією агентства dpa, підґрунтям рейду є збір коштів на користь підозрюваних прихильників терористичного ополчення ІД. Кампанії у соціальних мережах із такими назвами, як «Ваша сестра в таборі», проводяться вже кілька років. Вони служать меті фінансової підтримки жінок ІГ, які живуть зі своїми дітьми в Сирії після військової поразки терористичного ополчення, особливо в таборі Аль-Холь, контрольованому курдськими угрупованнями.

Щоразу надходять повідомлення про те, що жінки, діти та молоді люди, які й сьогодні почуваються пов’язаними з ІД, були таємно вивезені з табору в обмін на виплату великих грошових сум. З кількох десятків жінок ІГ, які повернулися до Німеччини останніми роками, чимало людей було затримано після прибуття і постало перед судом. Деякі з них приїхали до Німеччини із Сирії разом із дітьми, інші були депортовані чи повернулися самостійно.

Читайте також:  Лідер СДПН Клінгбайль вважає кандидатів від AfD правими екстремістами

Протягом багатьох років ІД контролювало великі території в охопленій громадянською війною Сирії та сусідньому Іраку. У червні 2014 року вона проголосила так званий халіфат та взяла на себе лідерство у глобальному джихаді. За даними Управління захисту конституції, пікова фаза закінчилася в 2016 році, і з того часу екстремісти знову втратили територію свого панування. Однак осередки ІД, як і раніше, активні в обох країнах.

З початку січня 2014 року дії, вчинені членами або прихильниками ІД, які є громадянами Німеччини, проживають у Німеччині або ведуть тут активну діяльність, можуть переслідуватись за Кримінальним кодексом. Міністерство внутрішніх справ також видало заборону на діяльність ІД у Німеччині 12 вересня 2014 року. Це включає, зокрема, будь-яку участь у соціальних мережах та демонстраціях на користь ІД та будь-які види діяльності з підтримки, такі як здирництво грошей та матеріалів, а також вербування бойовиків. З того часу ці дії караються законом.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я