За якої температури води і як часто слід мити волосся? А як їх правильно розчісувати?

78

Прохолодна погода та перші промені сонця можуть стати справжнім випробуванням для здоров’я та краси волосся. Вони можуть стати сухішими, ламкішими, електризуватися. Хороша новина полягає в тому, що це можна запобігти при правильному догляді, використанні відповідних продуктів і, звичайно, турботі про організм в цілому. У чому полягає принцип три-крокового догляду за волоссям для збереження їхньої краси та здоров’я, розповідає косметолог Apotheka Beauty Ієва Страуткалне.

“Дбаючи про здоров’я волосся, увагу слід приділяти не тільки правильному очищенню і догляду за волоссям, але і їх відновленню. Догляд відноситься до волосся вище рівня шкіри, яке є неживою структурою. У свою чергу, процеси відновлення відбуваються в волосяній цибулини, що розташовується в підшкірному шар голови”, – пояснює косметолог Apotheka Beauty Ієва Страуткалне.

Холодне, сухе повітря та спека надають несприятливий вплив як на шкірі, так і на волоссі. Щоб захистити волосся від цього несприятливого впливу, слід пам’ятати про прості, але дуже важливі кроки по догляду за волоссям: використовувати три засоби для догляду за волоссям, два з яких – шампунь, кондиціонер або маска – і одне незмивне – сироватка, крем для волосся або масло для сухого волосся.

Очищення

Миття волосся щоденними шампунями підходить людям зі здоровим волоссям. Якщо волосся сухе, ламке або січене, слід вибирати спеціалізовані засоби догляду за волоссям, що містять ліпіди, кератин, колаген, вітаміни, амінокислоти, рослинні олії, здатні розгладити і зміцнити структуру волосся. Не рекомендуються продукти із сильним запахом чи кольором, оскільки хімічні добавки можуть дратувати шкіру голови. При посиленні дії засобів догляду та відновлення, бажано 1–2 рази на тиждень очищати шкіру голови скрабом для волосся – це запобігає появі лупи. Якщо при використанні засобів для чищення виникає відчуття дискомфорту, свербежу або стягнутої шкіри, безумовно слід змінити шампунь!

Читайте також:  Скільки вітаміну D необхідно організму? Симптоми його дефіциту

Догляд

Вибір продуктів для догляду за волоссям залежить від конкретної проблеми. Якщо волосся пошкоджено, використовуйте відповідну маску для волосся або олію для волосся у вигляді курсу. Ці продукти наносять на кінчики волосся, щоб уникнути засоленості біля коріння волосся. Потім волосся миє шампунем глибокого очищення. Не варто занадто захоплюватися використанням масок і масел – якщо волосся занадто сильно просочиться, воно стане важким, злиплим і швидше засоляться.

Власницям тонкого волосся рекомендується використовувати спеціальні сироватки, які наносять на волосся на ніч для надання волоссю об’єму.

Якщо волосся щодня сушити або укладати гарячими інструментами (феном, праскою, випрямлячем для волосся і т.д.), слід використовувати спеціальний засіб для захисту від впливу високих температур. Термозахисні засоби догляду містять речовини, що покривають кожне волосся, утворюючи навколо нього захисну плівку, створюючи стійкий захисний шар від дії високих температур і запобігаючи втраті волоссям природного рівня вологості та їх сухість під впливом високих температур.

Відновлення

Регенерація волоскових клітин відбувається у волосяній цибулини, що знаходиться на глибині 2-4 мм. Якщо волосся посилено випадає, ослаблене, тьмяне або блякло, вже слід шукати сильніші засоби, оскільки тільки впливаючи на волосяну цибулину можна відновити і оздоровити волосся в цілому. Ці продукти містять амінокислоти, пептиди, протеїни, судинорозширювальні компоненти, що відновлюють природне зростання та відновлення волосся. Щоб досягти результату, ці препарати слід застосовувати як курс протягом 2-4 місяців.

“Для здорового та красивого волосся важливо дотримуватися збалансованого та поживного харчування. Необхідно пам’ятати, що синергія є одним з найважливіших принципів роботи нашого організму – формула успіху криється в комплексному прийомі вітамінів та мінералів”, – зазначає косметолог Apotheka Beauty Ієва Страуткалне.

Читайте також:  10 фраз, які видають людину з високим емоційним інтелектом

Часті питання та відповіді про догляд за волоссям

За якої температури води слід мити волосся?

Гаряча вода змиває захисний шар жирового прошарку, тим самим підвищуючи активність сальних залоз. Відповідно, волосся швидше забруднюється і жирніє, тому волосся найкраще мити волосся теплуватою водою.

Як часто мити голову?

Часте миття голови не шкідливе. Кожен організм є індивідуальним, і до нього потрібно знайти відповідний підхід. Те саме можна сказати і про волосся. Головне – правильний принцип миття голови, спостереження за станом волосся і мити його в залежності від необхідності. Після миття необхідно використовувати кінцевий продукт процедури – кондиціонер. Він повністю запечатує кутикулярний шар, запобігаючи потраплянню у волосся шкідливих забруднень, що руйнують його структуру.

Як правильно розчісувати волосся?

Волосся слід розчісувати не від коріння, а від кінчиків волосся, поступово просуваючись все вище і вище до коріння.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я