Влада України розповіла про руйнування в містах країни

19

За словами міністра енергетики країни Германа Галущенка, останні удари по енергооб’єктах — найсильніші в історії сучасних воєн.

Влада України розповіла про руйнування

Влада України розповіла про руйнування об’єктів енергопостачання країни. Чи вдається відновлювати інфраструктуру, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Із 10 жовтня російська армія намагається зруйнувати українські об’єкти енергопостачання. Наразі у багатьох містах України відбуваються перебої з електрикою. У деяких районах запроваджено планові відключення електроенергії.

Наскільки великою є шкода енергетичній інфраструктурі України, розповів міністр енергетики країни Герман Галущенко.

Влада України розповіла про руйнування енергетичної інфраструктури

«Ці удари є наймасовішими не лише у цій війні, а й у всій історії сучасних війн. За останні півтора тижні через ракетні обстріли було зупинено близько 30% потужностей теплової генерації», – розповів Герман Галущенко.

Більше того, за його словами, цей відсоток постійно зростає. «Цього тижня російські терористи продовжили завдання безпілотних і ракетних ударів по теплогенерації. Знищили об’єкти у Києві, Житомирі, Дніпрі, Миколаєві, Сумській області, Івано-Франківській області та Вінниці», – уточнив міністр енергетики України.

Однак під час цих масованих ударів страждає не лише енергетична інфраструктура України. “Усього за два дні цього тижня внаслідок терактів загинули п’ятеро енергетиків, а дванадцять отримали поранення”, – повідомив Герман Галущенко.

Влада України розповіла про руйнування енергетичної інфраструктури та про процес її відновлення

І якщо людські життя повернути не можна, то повертати електрику до деяких будинків вдається. «Електропостачання відновили більш як у чотирьох тисячах населених пунктів. Тобто мільйонам споживачів повернули електроенергію. Україна була готова до атак на важливі об’єкти інфраструктури, було розроблено різні сценарії реагування, звідси і швидке відновлення», – розповів міністр.

При цьому, за словами Германа Галущенка, важко визначити, що саме російська сторона хоче більшою мірою пошкодити: електростанції, підстанції або високовольтні лінії.

Читайте також:  Заяви про настання російських військ - брехня

«Російські атакують весь ланцюжок постачання — і системи розподілу електроенергії, і виробництво електроенергії. Їхня мета — утруднити перемикання харчування на інші джерела», — вважає міністр енергетики.

Україна продовжує зазнавати обстрілів

Тим часом обстріл України триває. При цьому часто їм піддаються не важливі енергооб’єкти, а звичайні будинки. Наприклад, сьогодні голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух повідомив про удари по регіону ракетами С-300.

Внаслідок атаки зруйновано житловий будинок та об’єкти інфраструктури. «За попередньою інформацією загиблих немає. Є троє поранених. Дані уточнюються», – повідомив Олександр Старух.

Він також зазначив: «У житловому багатоповерховому будинку внаслідок атаки пошкоджено газову систему, сталося загоряння, зруйновано стіну. На місці подій вже працюють профільні служби. Також окупант потрапив до школи в одному із районів Запоріжжя. У навчальному закладі пошкоджено дах та вибито скло».

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я